18 februari 2016

Facebook Messenger: Speel het verborgen schaakspel

Facebook messenger logo

Wist je dat je via Facebook Messenger kunt schaken met je gesprekspartner? Oké we moeten toegeven dat het niet echt handig is, maar het is wel leuk om eens te testen.

Via de Messenger app en via berichten op de webpagina van Facebook is het mogelijk om met behulp van commando’s te schaken. Het is een verborgen functie die standaard zit ingebouwd in de berichtendienst van Facebook. Ben je nieuwsgierig geworden? Hieronder lees je terug hoe je dit spel activeert en gebruikt.

• Open een gesprek in Facebook messenger
• Typ het commando '@fbchess play'
• Onmiddellijk wordt het schaakspel gestart

Schaken met Facebook messenger

Vervolgens moet je met commando’s het spel besturen, als eerst is het interessant om het commando '@fbchess help' uit te voeren. Je krijgt dan een bericht met alle commando’s voor dit spel, helaas moet je alles wel in het engels besturen. Om de pion aan te sturen moet je het commando '@fbchess' typen gevolgd door de pion die je wil verplaatsen en waar naartoe, bijvoorbeeld '@fbchess pb4' = verplaats pion (p) uit kolom b naar plek 4.

Het is niet het meest handige spel, en je moet zeker wat verstand hebben van schaken in het engels en de regels kennen. Het is wel een bijzondere manier om een potje schaak te spelen.

Lees ook: Meldingen tijdelijk uitschakelen in Facebook Messenger

bron


Reacties


  • jochen

    18 februari 2016 om 20:11

    Geef mij dan toch maar een fysiek schaakbord hoor :-)

  • peter

    18 februari 2016 om 23:32

    Idd Jochen!En Facebook…..tja……

Een reactie toevoegen: