14 november 2011

Finder: De optie ‘Verstuur bestand naar Bluetooth’ activeren

In eerder versies van Mac OS X had je de mogelijkheid om een bestand vanuit Finder met Bluetooth te versturen naar een ander apparaat. Deze optie was terug te vinden in het contextueel menu (control+klik). In Mac OS X 10.6 Snow Leopard en hoger is deze optie niet meer standaard aanwezig, de mogelijkheid bestaat echter nog wel maar dient handmatig geactiveerd te worden.

Ga hiervoor naar  ▸ Systeemvoorkeuren ▸ Toetsenbord ▸ Toetscombinaties. Selecteer in de linkerhelft van het venster de optie ‘Voorzieningen’ en activeer in de rechterhelft de optie ‘Verstuur bestand naar Bluetooth’, deze vind je terug onderin de sectie ‘Bestanden en Mappen'.

Wanneer je nu een bestand selecteert in OS X Finder en hier op control+klikt dan krijg de optie ‘Verstuur bestand naar Bluetooth’ onder in het menu te zien. Selecteer het apparaat waar je het bestand naartoe wilt sturen en druk op de ‘Verstuur’-knop.

In plaats van het contextueel menu kun je in Finder ook gebruik maken van de toets combinatie Shift⇧ + cmd⌘ + B om een bestand te verzenden. Voorwaarde voor een goede werking van deze optie is dat het Bluetooth apparaat waar je het bestand naartoe stuurt gekoppeld (paired) is met je Mac.Reacties


 • Loek

  14 november 2011 om 10:43

  Koppeling werkt met mijn iPad. Kan alleen niets versturen.
  Krijg met diverse bestanden: Apparaat bevat niet de benodigde voorzieningen.
  txt, mp4, jpg. Jammer

 • Wil

  15 november 2011 om 14:24

  Gelukt, maar waar vind ik op m’n iPhone dat bestand dan terug?

 • Teun

  15 november 2011 om 22:11

  Goede tip! Works like a train

 • Harry

  16 november 2011 om 22:25

  Koppelen met m’n 4S gaat wel , maar verbinden niet………….

Een reactie toevoegen: