25 oktober 2010

Findme extensie voor Safari 5

Sinds Safari versie 5 is de standaard OS X webbrowser voorzien van "Locatie voorzieningen". Deze optie maakt het mogelijk voor webpagina's om je locatie te bepalen. Dat is handig wanneer je gebruik maakt van de Google zoekmachine, wanneer je hierin bijvoorbeeld zoekt naar een groenteboer dan worden eerst lokale resultaten getoond.

Mocht je om "privacy" redenen geen gebruik willen maken van de locatievoorzieningen dan kan je deze functionaliteit uitschakelen via Safari menu ▸ Voorkeuren ▸ optie: Locatievoorzieningen.

Ontwikkelaar Upper Atmosphere heeft een Safari extensie ontwikkeld die het mogelijk maakt je huidige locatie weer te geven in de Safari menubalk. De locatiebepaling wordt uitgevoerd op basis van je publiek IP adres in combinatie met de aanwezige WIFI netwerken in je directe omgeving.

De extensie is vrij simpel, hij bepaald je locatie en toont deze in je menubalk. Nadat je locatie is gedetecteerd kan je hierop klikken waardoor er automatisch Google Maps wordt geopend. Bij het bepalen van je locatie kan je de extensie 24 uur of onbeperkt toegang geven tot je locatie.

Je kan de Findme extensie downloaden op de onderstaande pagina:

http://www.upperatmosphere.com/findme.htmlReacties


 • Reinder

  26 oktober 2010 om 8:16

  Aardige toevoeging aan Safari, maar . . .

  Hoe verwijder ik dit onderdeel weer ????

  Ik ben al aardig aan het “grasduinen” geweest maar kan niet vinden waar dit onderdel terecht is gekomen op mijn Mac G5 met OS X 10.6.4

  Wie o wie?

 • Reinder

  26 oktober 2010 om 15:05

  GEVONDEN !!!!

  Bij Safari > Voorkeuren > Extensies kon ik deze extensie weer verwijderen.

  ’t Is maar een tip.

Een reactie toevoegen: