25 augustus 2016

Force Touch Trackpad: Force-klik uitschakelen op een Mac

MacBook 12-inch rosegoud

Ondertussen zijn er al een aantal Mac in omloop met een Force Touch Trackpad hebben. Denk hierbij aan de MacBook Retina (12 inch) en de MacBook Pro Retina. Beide hebben dit trackpad die de force-klik technologie ondersteunt.

Daarnaast kun je ook een los exemplaar kopen genaamd Magic Trackpad 2, klik hier voor meer informatie. Het Force Touch Trackpad is erg bijzonder, zo kun je met behulp van een stevige of zachte klik (druk) onderscheidt maken en zo bepaalde acties uitvoeren. Dankzij de nieuwe taptic engine (haptische feedback) technologie geeft het trackpad weerstand om extra verschil te maken tussen de ‘klikken’ om zo bepaalde handelingen uit te voeren.

Force-klik uitschakelen op een Force Touch Trackpad

Zit je niet te wachten op deze technologie of werkt het voor jou niet prettig dan kun je dit uitschakelen. Volg hiervoor onderstaande stappen.

• Open Systeemvoorkeuren
• Navigeer naar 'Trackpad'
• Open het tabblad 'Aanwijzen en klikken'

Force Touch trackpad, force-klik uitschakelen

Vink de optie 'Klik met extra druk en haptische feedback' uit om geen gebruik meer te maken van deze technologie. Vind je eerder het geluid van het klikken vervelend, dan kun je de optie ’Stil klikken' inschakelen. Klik hier voor alle tips met betrekking tot Force-klik.

Lees ook: Enkele Force Touch voorbeelden om toe te passen op een MacReacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!