25 augustus 2016

iOS 9Belangrijke beveiligingsupdate iOS 9.3.5 nu beschikbaar

Logo voor iOS 9

Apple heeft zojuist iOS 9.3.5 beschikbaar gesteld voor iPhone, iPad en iPod Touch. Deze software-updates is volgens Apple een belangrijke beveiligingsupdate en is aan te raden voor iedere iOS gebruiker.

De update zou een beveilingslek dichten wat voor spionage gebruikt kan worden. Klik hier voor meer informatie. In Nederland hoeven wij ons vooralsnog geen zorgen maken, de kwaadwillige software werd vooral in het Midden Oosten gebruikt. Toch is het aan te raden zo snel mogelijk iOS 9.3.5 te installeren.

Voor de rest zijn er geen zichtbare wijzigen uitgevoerd. De echte veranderingen en nieuwe functies komen pas dit najaar samen met iOS 10, macOS Sierra, tvOS 10 en watchOS 3. Klik hier voor meer informatie over deze software-updates. Sinds 7 juli kan iedereen de publieke beta van macOS Sierra of iOS 10 installeren, klik hier voor meer informatie.

iOS 9.3.5 downloaden en installeren

De update is eenvoudig te downloaden en te installeren vanaf het apparaat zelf. Dit doe je via Instellingen ▸ Algemeen ▸ Software-update. In dit artikel vind je meer uitleg over het installeren van software-updates.

iOS-9

Wanneer er geen update gevonden wordt is dit een teken dat het erg druk is op de download-servers van Apple en zul je nog even geduld moeten hebben.

Lees ook: Kom alles te weten over iOS 10 in deze FAQReacties


 • Jeanka

  27 augustus 2016 om 21:07

  Ik heb de nieuwste update geïnstalleerd. En nu kan ik opeens geen mail meer versturen vanaf mijn iPhone en iPad. Het maakt niet uit welk emailaccount ik gebruik. De adressen worden nu niet geaccepteerd omdat de server relaying niet accepteert. Als ik mail naar mezelf stuur, werkt het wel. Het maakt niet uit of ik op mijn eigen wifi zit of via 4G. Kennen jullie dit probleem? Mijn mobiele provider en provider thuis zijn beide KPN.

 • Wesley Fabry

  28 augustus 2016 om 0:54

  HEt beste kun je de accounts opnieuw toevoegen, instellingen van imap of pop controleren of even kpn raadplegen.

 • Suzanne

  1 september 2016 om 22:54

  Na de update zijn mijn foto’s en apps allemaal verdwenen. Het vreemde is dat alle contacten en afspraken in de agenda er wel in staan.
  Kan ik mijn foto’s nog terug krijgen?

 • sara

  3 september 2016 om 23:11

  hey allemaal k ben de mijne ook aan het update alleen hij doet het niet echt het duurt te lang en hij blijft maar op update controleren modus. k wacht af t/m morgen

 • Van Dyck dirk

  4 september 2016 om 13:28

  Mijn echtgenote en ikzelf kunnen niet meer op wifi sinds de update naar iOS 9.3.1. Met onze iPad die niet geupdate is geen probleem.

 • Van Dyck dirk

  4 september 2016 om 13:29

  9.3.5 natuurlijk

 • Wesley Fabry

  4 september 2016 om 13:30

  Hebben jullie al de netwerkinstellingen hersteld via Instellingen ▸ Algemeen ▸ Stel opnieuw in ▸ Herstel netwerkinstellingen.

 • Ingeborg

  5 september 2016 om 4:20

  Net een nieuwe iPad air2 aangeschaft
  Via iCloud veel over kunnen zetten .maar sommige apps blijven op wachten staan. Nu heb ik deze wachtende apps verwijderd en opnieuw geprobeerd te installeren . Heb van alles geprobeerd maar niets helpt
  Wat zou ik nog kunnen proberen ?

 • Bianca

  10 september 2016 om 21:24

  Ik kan geen filmpjes meer uploaden op facebook na de update

 • Miriam

  4 oktober 2016 om 21:29

  Gister de update 9.3.5 geïnstalleerd op mijn oude Ipad2. Nog nooit problemen gehad, nu een grote ellende. Hij is heeeeel traag en gaat constant vanzelf uit of loopt vast. Kan geen enkele app openen. Als ie vast is gelopen, kan ik hem ook niet uitzetten, dan is t afwachten tot hij uitgaat. Ik heb geen Mac of Pc. Is er iemand die me kan vertellen wat ik moet doen?? Spijt als haren op mijn hoofd van de update…..

 • Mirjam

  5 oktober 2016 om 0:03

  @miriam ik denk niemand want er reageert niemand van apple op Miriam ik heb precies het zelfde probleem het is zelfs zo erg dat ik hem bijna niet kan gebruiken en vind erg triest dat niemand reageert, om mensen met een oudere ipad die het voor deze update nog gewoon prima werkte en snel was,te helpen
  Slechte zaak Apple!!!!!

 • Wesley Fabry

  5 oktober 2016 om 7:29

  Jullie moeten natuurlijk wel ons de kans geven om te kunnen reageren 😉 Bovendien zijn wij niet ‘Apple’, maar los daar van. Als de iPad echt totaal niet te gebruiken is kunnen jullie die beter herstellen via instellingen – algemeen – stel opnieuw in – wis alle inhoud en instellingen. Let wel alles wordt dan volledig gewist. Je kunt een back-up terugzetten maar dan begint het probleem waarschijnlijk weer opnieuw. Vermits het zo’n oude iPad is kun je gewoon het beste opnieuw beginnen. Uiteraard zijn aankopen gewoon weer te het downloaden uit de app store via ‘aankopen’. Opzoek naar een andere oplossing? Het beste kun je deze vraag dan stellen op https://genius.appletips.nl

 • Vlinder

  2 november 2016 om 14:27

  Ik heb een ipad2 en na de update 9.3.5 heb ik alleen maar ellende met de iPad… diverse apps lopen vast en de iPad valt gewoon op uit of zwart… dit heb ik nooit eerder gehad. Weet wel dat ik mij hier enorm aan stoor…en dan druk ik mij zachtje suit.
  Ik heb alles al geprobeerd. De harde reset, iPad leeg maken en opnieuw instellen..
  het is een 16 GB en er staat bijna niets op..
  Heb er net even bv candy crush op gezet maar het is in een woord Klote..
  waar ligt dit aan???
  Is er iemand die mij kan helpen of advies heeft??

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!