4 april 2009

Foto reeks/batch hernoemen in iPhoto (archief)

Wanneer je vaak digitale foto's maakt en deze verwerkt in iPhoto dan vergeet je vaak om de foto's een herkenbare naam te geven of een omschrijving toe te voegen. Het toevoegen van deze gegevens kan heel eenvoudig en snel waardoor je in de toekomst de gemaakte foto's ook weer snel kunt terug vinden.

iPhoto ondersteund de mogelijkheid om een bewerking uit te voeren op een reeks (batch) van foto's.

Selecteer een aantal foto's en ga naar de iPhoto menu optie Foto's ▸ Wijzig Groep. In de selectie box die nu verschijnt kan je kiezen om de titel, datum of beschrijving van alle geselecteerde foto's in één keer aan te passen.

Wanneer je optie 'titel' kiest gecombineerd met 'tekst' dan krijg je de extra mogelijkheid om een volgnummer toe te voegen aan je foto's. Een andere handige optie is 'Datum/tijd' deze bied de mogelijk om datum en tijd te plaatsen in de titel naar eigen opmaak.

iphoto-reeksen-1

Het toevoegen van titels en omschrijvingen zorgt ervoor dat je ook in de toekomst je foto's eenvoudig terug te vinden zijn in iPhoto.

Vanaf OS X 10.10 Yosemite heeft Apple iPhoto vervangen door Foto's voor OS X. Dit artikel zit in ons archief en kan misschien niet meer van toepassing zijn. Klik hier voor de werkwijze om foto's en albums van iPhoto overzetten naar Foto's voor OS.Reacties


 • Hester

  4 april 2009 om 11:03

  Wat een goede tip, deze ga ik vaak gebruiken!

  Bedankt

 • Luc

  4 april 2009 om 11:11

  Helaas niet in Spotlight. Een titel in iPhoto is geen bestandsnaam, en functioneert slechts binnen de context van iPhoto.
  Tenzij ik het mis heb, of course.

 • Wilfred Dijksman

  4 april 2009 om 12:51

  Je kan volgens mij ook aangeven in een van de uitrolmenuutjes dat de bestandsnaam moet worden aangepast.

 • Luc

  5 april 2009 om 8:28

  Als je een reeks foto’s exporteert als jpg, kun je de titel als bestandsnaam overnemen. Die duplicaten zijn wel spotlightfähig.

 • Nils Breunese

  5 april 2009 om 23:03

  Ik heb het niet gecheckt, maar Spotlight kan op veel meer dan alleen bestandsnaam zoeken. Ik gok eigenlijk wel dat Apple er voor gezorgd heeft dat iPhoto-metadata ook geïndexeerd wordt door Spotlight.

 • Gerrit

  15 oktober 2009 om 22:05

  Hoe verander ik dit: Twee Power Point (dias) gemaakt en deze onder een JPEG bestand ingevoerd in I Foto. Plaats deze in mijn map en hernoem de hele map inhoud. Nu wil ik hier een cd van branden voor ook een niet Mac comp. exporteer de map naar een map in Finder. om te branden. Nu zijn mijn Powe Point bestanden verplaatst en staan keurig onder elkaar bovenaan, op de eerste plaatsen. Wat ik ook probeer met hernoemen na het exporteren staan de Power Point bestanden steeds verkeeert?

  Wie weet wat hier gebeurt?

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!