10 april 2011

Foto’s importeren met Fotolader en AutoImporter

In Mac OS X 10.6 Snow Leopard is de standaard Fotolader applicatie van een frisse iTunes look voorzien. De lay-out van de applicatie is zoals bij iTunes opgedeeld in een apparaten en media sectie. Behalve de nieuwe uitstraling zijn er ook twee bijzonder handige opties toegevoegd. Zo kan kun je een apparaat delen in je netwerk en per apparaat een applicatie toekennen. Je krijgt toegang tot deze opties met behulp van het menu linksonder in het Fotolader venster.

Wanneer je de “Deel apparaat”-optie activeert wordt je digitale fototoestel of iPhone door middel van Bonjour gedeeld in je netwerk. Alle andere gebruikers in je netwerk kunnen door middel van OS X Finder eenvoudig je foto’s bekijken. Een voorwaarde is dat de andere gebruiker ook gebruik maakt van OS X 10.6 Snow Leopard of hoger.

Met behulp van de optie 'Open bij aansluiting apparaat' kun je heel eenvoudig per aangesloten apparaat aangeven welke applicatie je gestart wilt hebben. Zo kun je bijvoorbeeld voor je iPhone standaard iPhoto starten en voor je digitale camera Aperture. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om helemaal geen applicatie te starten.

Een andere interessante optie is AutoImporter een handige plugin die standaard aanwezig is in de Fotolader applicatie. Door deze optie te selecteren worden de foto's bij het aansluiten van het apparaat geïmporteerd en in de map 'Afbeeldingen' geplaatst. Vanuit de fotolader heb je geen mogelijkheden om de voorkeuren van de AutoImporter aan te passen, alleen wanneer de plugin actief is kun je via de OS X menubalk toegang krijgen tot deze voorkeuren.

Wil je voor het importeren de voorkeuren aanpassen dan kun je de AutoImporter ook handmatig als standalone applicatie opstarten ga hiervoor naar de map:

root ▸ Systeem ▸ Bibliotheek ▸ Image Capture ▸ Support ▸ Application ▸ AutoImporter

Via de menubalk AutoImporter ▸ Voorkeuren krijg je toegang tot de instellingen.

De Fotolader applicatie kun je terugvinden in de Programma’s map van je Mac. In de Engelse versie van Mac OS X heet de applicatie: ‘Image Capture’Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen: