11 april 2015

Foto’s voor OS X: Opslagruimte besparen op je Mac

Foto's voor OS X logo

Het grootste voordeel aan de Foto’s applicatie voor OS X is het uploaden naar iCloud. Je houdt daarmee niet alleen je bibliotheken up-to-date, alle aanpassingen worden namelijk onmiddellijk uitgevoerd op zowel je Mac, iPhone, iPad en Apple TV.

Daarnaast kun je opslagruimte besparen op je Mac door al je foto’s in hoge resolutie (ook RAW) te bewaren in iCloud. Hoe je dit doet lees je in onderstaande procedure:

• Open de Foto’s applicatie
• Navigeer naar de menubalk
• Klik op ‘Foto’s’ en vervolgens op ‘Voorkeuren’

optimaliserenfoto

Selecteer hier het tabblad ‘iCloud’ en vink de optie ‘Optimaliseer Mac-opslag’. Onmiddellijk word je bibliotheek geoptimaliseerd, dit houdt in dat de foto’s wel worden bewaard maar in een bijzonder lage resolutie, tenminste als er weinige opslagruimte vrij is op je Mac. Let wel, het gaat om een optimalisatie, heb je nog voldoende vrije ruimte, dan blijven de originele opgeslagen.

Wanneer geoptimaliseerde foto's wilt bewerken of bekijken worden ze tijdelijk in hoge resolutie gedownload, vervolgens kun je de foto aanpassen. Uiteraard worden de aanpassingen in hoge resolutie geupload en wordt de bibliotheek weer geoptimaliseerd.

Alle tips over 'Foto's voor OS X' lees je hier terug.Reacties


 • menno

  11 april 2015 om 12:13

  Wat is dat toch voor onzin met ruimte op je Mac! Alles zou toch in iCloud moeten staan! Ik heb de hele zooi weer terug gezet naar iPhoto. Want ik kreeg op mijn iPhone de melding dat ik te weinig opslagruimte vrij heb!!! Alle foto’s zouden toch ik iCloud bewaard worden!!!! Ik heb mijn iCloud opslag weer teruggezet naar 5GB gratis.

 • Stefan

  11 april 2015 om 14:31

  Ik zie nu in mijn map “Afbeeldingen” twee bibliotheken staan:

  – iPhoto-bibliotheek.migratedphotolibrary
  – Foto’s-bibliotheek.photoslibrary

  Kan ik nu ongestraft de oude iPhoto bibliotheek weggooien?

 • nemri

  11 april 2015 om 14:57

  Hoelang duurt 13.500 foto’s uploaden?Zoals het nu gaat is het 10 foto’s per half uur, ligt dat aan m’n upload of is het druk bij iCloud?

 • jeroen

  11 april 2015 om 16:06

  Ik wil 500 foto’s syncen met de iPhone en doet maar de helft. :-(. Het werkt weer fantastisch…not

 • rhiver

  11 april 2015 om 18:51

  Er hapert nog veel meer aan dat iCloud gedoe. Het synchroniseren duurt een eeuwigheid. Als ik dat vergelijk met dropbox. Met iCloud voor foto’s lijkt het wel alsof ik een 14k4 modem heb of nog erger.
  Vreselijke slechte synchronisatie service van Apple.

 • Karel

  12 april 2015 om 11:03

  Zelfde vraag als stefan,

  Kan ik de bibliotheek “iPhoto-bibliotheek.migratedphotolibrary” verwijderen? Alle foto’s zijn geupload.

 • Eric

  12 april 2015 om 11:06

  Ik zou voorlopig nog even niets verwijderen, de app zal dat vast wel zelf doen. Maar je kan altijd proberen, doet ie het niet meer, dan zet je hem terug..

 • Rob

  12 april 2015 om 11:54

  Als je iPhoto niet meer wilt gebruiken kun je die gewoon wegdoen evenals de iPhotobibliotheek. Zo maak je ruimte vrij op je harde schijf voor nog meer foto’s.

 • jeroen

  12 april 2015 om 21:38

  Ik heb de foto’s bieb verwijderd. iPhoto opnieuw ingelezen en daar ga ik mee verder. Dit werkt en wacht wel tot de bugs weg zijn

 • Cor

  17 april 2015 om 20:15

  Ook de naam van het programma gaat irriteren ,als je namelijk wat wilt weten hoe je iets moet dan is het 9 van de 10 keer op Google dat iets over afbeelding te zien krijgt.
  Ik snap echt niet dat die veel verdieners bij Apple zo verschikkelijk dom kunnen zijn om dit soort namen te verzinnen zodat alle gebruikers van het oh zo ooit klantvriendelijke systeem er last van hebben,
  Eigenlijk wil ik terug naar Aperture maar dwing mijzelf om dat niet te gaan doen omdat ik dan de problemen over een paar jaar krijg ,maar ik denk dat het stoppen met roken me makkelijker af zou gaan.
  ook de wereldkaart die eerst onvindbaar was trouwens heeft maar 900 foto,s bij landen/plaatsen staan dat moeten er zo ongeveer 10.000 zijn.
  ik stop met apple zodra me imac naar de klote is heb het eigenlijk wel helemaal gehad met ze ,voorheen dacht ik nog met problemen aan het windows tijdperk maar windows is vooruit gegaan en apple achteruit.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!