23 september 2012

Fotostream albums aanmaken en bewerken in iPhoto (v9.4)

Eerder schreven we al een artikel over de gedeelde fotostream functie die nieuw is in iOS 6. Door vrienden toegang te geven tot het gedeelde Fotostream-album, kun je eenvoudig foto’s en andere afbeeldingen met elkaar delen. Vervolgens kunnen de abonnees een reactie plaatsen op de afbeeldingen en ze 'leuk' vinden.

Wanneer je het album openbaar maakt op iCloud.com kun je zelf de url delen met derden die geen abonnee zijn. Sinds Mountain Lion 10.8.2 is het mogelijk in de nieuwe versie van iPhoto (9.4) de gedeelde fotostream albums vind je vanaf nu hier ook terug. Daarnaast is het mogelijk vanuit iPhoto te reageren op foto's, informatie te bekijken en te bewerken.

Open iPhoto via Launchpad of de map programmma's en klik vervolgens op de optie 'Photo Stream' in de navigatie kolom. Hier vind je een overzicht van de verschillende fotostream albums. Wanneer je een album selecteert kun je met behulp van de toetscombinatie cmd⌘ + i of met behulp van de 'info'-knop de gegevens van het album bekijken. In het info-venster is het mogelijk de gegevens van het album te bewerken en abonnees toe te voegen aan het album. Daarnaast kun je een beschrijving toevoegen aan het album, dit is niet mogelijk in de iOS versies.

Wanneer je klikt op een foto in het album kun je via het info-venster de reacties bekijken. Daarnaast is het ook mogelijk een reactie toe te voegen door te klikken in het 'Voeg opmerking toe'-veld. Bevestig door de optie 'Publiceer' te selecteren.

Een fotostream album aanmaken in iPhoto

Wanneer je een gedeelde fotostream album wilt aanmaken in iPhoto selecteer je met behulp van de cmd⌘-toest ingedrukt de gewenste foto's in je fotobibliotheek. Hierdoor kun je meerdere foto's in één keer toevoegen. Klik vervolgens op de 'Deel-knop' en selecteer de optie 'Fotostream'. Klik op 'nieuwe fotostream' om een nieuw album aan te maken. In het bekomen pop-up venster kun je vrienden uitnodigen, de naam aanpassen en het album openbaar maken. Bevestig door op de optie 'Deel' te klikken.

Uiteraard kun je ook een bestaand album kiezen om hier nieuwe afbeeldingen aan toe te voegen. Automatisch kun je de aangemaakte albums in iPhoto bekijken op je iOS 6 apparaat.


Helaas! De bovenstaande app is helaas niet meer beschikbaar in de App Store

Meer tips over fotostream kun je hier terugvinden.


Reacties


 • Moerie

  23 september 2012 om 18:31

  Kun je die delen met mensen zonder iPhoto? En kunnen die daar ook reactie’s op plaatsen?

 • Tipper

  23 september 2012 om 20:36

  Om de foto,s te kunnen zien heb je geen iPhoto nodig. Wel om te reageren. Staat gewoon in het artikel :-)

 • Robbin

  24 september 2012 om 1:30

  Ik mis helaas de optie om foto’s toe te kunnen voegen.
  Met zn alle een groot fotoalbum maken zo een geweldige optie zijn.

 • Kees Groenland

  24 september 2012 om 11:41

  Is er een totaal nieuwe versie van iPhoto ? Moet je 10.4 kopen ?
  Ik krijg de melding dat versie 9.3.2 de nieuwste versie is.
  Loop ik een ronde achter ?

 • Cas v. G.

  9 oktober 2012 om 22:28

  Helaas kan ik sinds ik de nieuwe versie van iPhoto gedownload heb (9.4.1), geen ‘oude’ foto’s meer bewerken….. Geen tips te vinden. Apple vaak wel handig maar ook vaak ergerniswekkend!

 • Hans

  23 juni 2013 om 21:27

  Als je foto’s gaat delen dan veranderd de volgorde en staan zij door elkaar. Vraag hoe kan ik de volgorde in fotostream gelijk houden als die op mijn mac in de iPhoto gewone mappen?

Een reactie toevoegen: