23 september 2012

iOS 6Vijf kleine wijzigingen in iOS 6 (Deel 1)

in iOS 6 kun je eenvoudig een eigen nummer uit je muziekbibliotheek kiezen als alarm geluid. Het nummer dient wel in de muziek applicatie in iOS aanwezig te zijn. Op deze manier kun je dus wakker worden met je eigen muziek. Open de Klok applicatie en selecteer het tabblad 'Wekker'. Tap vervolgens op 'Geluid' en scroll naar boven naar je persoonlijke muziekbibliotheek, selecteer de optie 'Kies nummer' om een nummer te kiezen. Bevestig door op 'bewaar' te klikken.

De weer-applicatie heeft geen nieuwe functies gekregen, echter is het uiterlijk van de applicatie wel gewijzigd. Deze ziet er strakker uit en wordt nu beter en scherper weergegeven op een retinascherm. Op onderstaande afbeeldingen zie je het verschil tussen iOS 5 en iOS 6. Links is de weerapplicatie in iOS 5, rechts zie je de vernieuwde versie in iOS 6

Dankzij het berichtencentrum blijf je op de hoogte van de verschillende meldingen en berichten die op je iDevice binnenkomen. In iOS 6 is het gedrag lichtjes aangepast. Zo zal je de geluid- en/of trilfunctie eerst geactiveerd worden, hierna zal pas het scherm oplichten en de melding getoond worden. Op deze manier ben je meestal altijd optijd om de melding onmiddellijk te bekijken.

Wanneer je naar een bepaalde applicatie wilt zoeken in iOS kun je dit doen via de Spotlight optie. Wanneer je nu zoekt krijg je extra informatie te zien over de zoekopdracht in Spotlight zelf. Het gaat hier om in welke folder de applicatie is geplaatst. Daarnaast krijg je bij agenda punten ook de datum en tijd te zien, bij muziek de titel, enzovoorts.

Je kunt vrij eenvoudig woorden toevoegen in het iOS woordenboek. Vanaf nu is het mogelijk deze te synchroniseren met iCloud. Handig wanneer je gebuik maakt van meerdere apparaten waarbij iCloud actief is. Hierbij kun je de woorden die je bewaart op je iPhone, automatisch gebruiken op de iPad en vice versa.

Meer tips over iOS 6 kun je hier terugvinden.Reacties


 • Remco

  23 september 2012 om 10:37

  iOS woordenboek? Als in instellingen – algemeen – toetsenbord – trefwoorden?

  En waar en hoe sync je die dan met iCloud?

 • Remco

  23 september 2012 om 10:44

  Edit.
  iOS woordenboek is de trefwoordenlijst (instellingen — algemeen — toetsenbord — trefwoorden) en worden idd automatisch met iCloud gesynced (zonder daar iets aan de instellingen te veranderen)

 • Cees

  23 september 2012 om 11:53

  wakker worden met je eigen klok? Geldt zeker niet voor iPhone 3s want je komt nooit via klok op geluid!

 • Rob v M.

  23 september 2012 om 12:21

  Ja dat kan wel degelijk met een 3 gs, nl. door in de klok-app een wekker in te stellen en vervolgens daarbij een geluid te kiezen.

 • Vincent Droog

  23 september 2012 om 16:46

  De plaatjes van de weerapplicatie zijn precies hetzelfde… Foutje!

 • rik

  23 september 2012 om 16:56

  @vincent bij specsavers hebben ze goede aanbiedingen..

 • Mondo

  23 september 2012 om 16:57

  Die weerapp kiest in het berichtencentrum altijd lokaal weer. Kan je dat niet meer uitzetten? In iOS5 ging dat wel.

 • .0Reinoud

  23 september 2012 om 20:01

  Nog iemand last van Battery drain op iPhone 4S met iOS 6.0?

 • Martijn

  25 september 2012 om 12:14

  Iemand ook last van het feit dat in ios6 meldingen wel verschijnen maar alleen op beeld en niet meer als geluid? Bij instellingen staan meldingen,badges en geluiden wel aan bij de app….

 • An-Sofie

  15 december 2012 om 12:07

  Bij een nieuwe e-mail krijg ik nog wel een tril geluid, maar het verschijnt niet meer in men overzicht of op men scherm. Weet iemand hoe dit komt en hoe ik dit moet oplossen? Alvast bedankt!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!