27 september 2012

iOS 6iOS 6: De leeslijst offline gebruiken

Naast de vele veranderingen in Safari iOS is het vanaf nu ook mogelijk om de leeslijst offline te gebruiken. Het voordeel hiervan is dat wanneer je beschikt over een netwerk verbinding je interessante artikels kunt bewaren voor het moment dat het netwerk niet beschikbaar is.

Dit is vrij eenvoudig toe te passen. Wanneer je in Safari iOS een artikel wilt bewaren tap je op de 'Deel-toets' en selecteer je de optie 'Leeslijst'. Het artikel wordt dan gedownload naar de Leeslijst. De leeslijst kun je activeren door op het bladwijzer-icon te klikken (te herkennen aan een boekje) en vervolgens de optie 'Voeg toe aan leeslijst' te selecteren, deze kun je ook raadplegen wanneer je geen netwerk-verbinding hebt.

Wanneer je beschikt over een iPhone, iPod Touch of iPad met iOS 6 en over een Mac met Mountain Lion is het vrij eenvoudig om met behulp van iCloud de Leeslijst te synchroniseren tussen de verschillende apparaten. Zo is het mogelijk artikels die worden bewaard in OS X te bekijken op je iDevice en visa versa.

Schakel hiervoor de optie 'Safari' in bij de iCloud instellingen. Voor OS X doe je dit via:  ▸ Systeemvoorkeuren ▸ iCloud. Voor iOS doe je dit via: Instellingen ▸ iCloud.

Hoe je de Leeslijst kunt gebruiken in OS X kun je hier terugvinden.

Meer tips over iOS 6 kun je hier terugvinden.Reacties


 • Joerian

  30 september 2012 om 3:44

  Hee ik probeer het al een tijdje maar bij mij doet hij het niet! :(

  Ik heb een iPod Touch (4de generatie)

 • Gert

  21 oktober 2012 om 15:31

  Stel je wil een youtube pagina op je iphone in je leeslijst zetten, dan gaat ie dus heel die pagina incl. filmpje lokaal downloaden op je iPhone? Dan zit je dus zo aan je datalimiet!

 • Yvonne

  11 november 2012 om 19:59

  Mijn leeslijst werkt opeens helemaal niet meer. Hij is en blijft leeg.
  Werk met 6.0 op I-pad 2

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!