28 augustus 2014

Foursquare en Swarm locatiebepaling uitschakelen

foursquare iconEerder deze zomer heeft Foursquare een grootte metamorfose ondergaan, het inchecken dien je tegenwoordig te doen met de Swarm-app en met behulp van Foursquare kun je de leukste plekjes en restaurants ontdekken. Foursquare heeft helaas ook een functie die nadelig is voor de batterijduur en je privacy.

Zo houd de app op de achtergrond je locatie bij en kan deze aan de hand van je positie suggesties geven voor restaurants en je vrienden vertellen of je dicht bij hun in de buurt bent. Allemaal leuk en aardig, maar dus niet voor je batterij en privacy. Gelukkig kun je deze functie uitschakelen, volg hiervoor onderstaande stappen:

• Open Foursquare
• Navigeer naar je profiel
• Tap hier op ‘Settings'
• Selecteer de optie ‘Location Settings'

foursquare

Zet hier de optie ‘Background Location' uit, hierdoor wordt voorkomen dat Foursquare je locatie blijft bijhouden en controleren ook wanneer je de applicatie niet gebruikt. Wil je ook geen suggesties meer krijgen wanneer je dichtbij een ‘geweldige' locatie bent? Navigeer dan naar je profiel ▸ Settings ▸ Notifications ▸ Schakel de optie ‘You’re near something great' uit.

Ook bij de Swarm applicatie moet je deze functies uitschakelen. Start de Swarm-applicatie op en navigeer naar je profiel. Tap hier op de tandwielen en selecteer ‘Privacy settings', vink de twee optie bij ‘Background location' uit.

Foursquare City Guide: Restaurants & Bars Nearby
Foursquare City Guide: Restaurants & Bars NearbyApple Watch app
Categorie: Food & Drink, Travel
Ontwikkelaar: Foursquare Labs, Inc.
iPad & iPhone  4+  71 MB DOWNLOAD GRATIS
Foursquare Swarm: The Check In App
Foursquare Swarm: The Check In AppApple Watch app
Categorie: Social Networking, Travel
Ontwikkelaar: Foursquare Labs, Inc.
iPad & iPhone  12+  67 MB DOWNLOAD GRATIS

Meer over Privacy kun je hier terugvinden.Reacties


  • Anoniem

    2 december 2015 om 14:24

    Ik zou graag mijn woonplaats op Swarm/Foursquare willen veranderen. Dit lukt mij op geen enkele manier. Kan iemand mij helpen?

Een reactie toevoegen: