29 augustus 2014

BreachAlarm: Controleren of je e-mailadres is gehackt

breachalarm2Het is natuurlijk niet leuk als iemand of een robotje je e-mailadres gehackt heeft en zo je wachtwoord is te weten gekomen. Vaak zijn hackers niet uit op de inhoud van je postbus, maar wel de adressenlijst. De hacker stuurt vaak een (SPAM) e-mail vanaf jou e-mailadres naar al je contacten. Hierdoor kan de SPAM verspreid worden en andere slachtoffers maken. Daarnaast wordt je e-mailadres geplaatst op een e-maillijst zodat jij ook regelmatig SPAM berichten zult ontvangen.

Erg vervelend, maar hoe weet je nu of je e-mailadres gehackt is? Vaak kan iemand uit je contactenlijst vertellen dat jij rare e-mails verstuurt. Wanneer dit het geval is moet je onmiddellijk je wachtwoord wijzigen en eventueel je contacten waarschuwen voor je SPAM berichten. Daarnaast is het aan te raden de website breachalarm.com te raadplegen. Hier kun je controleren of je e-mailadres gehackt is door enkele simpele stappen te volgen.

Ga naar de website van breachalarm, vul je e-mailadres in en druk op de knop 'Check Now'. Onmiddellijk word je e-mailadres gecontroleerd, de website breachalarm is in het bezit van een database met alle gestolen wachtwoorden die op het internet ronddwalen. Deze zijn door hackers online geplaatst en worden door veelvuldig misbruikt. Door je e-mailadres te controleren weet je onmiddellijk waar je aan toe bent. Mocht je account zijn gehackt dan moet je zo snel mogelijk je wachtwoord wijzigen.

breachalarm

Breachalarm is een veilige organisatie die je e-mailadres in een gesloten omgeving controleert en deze wordt niet opgeslagen. Het is aan te raden deze procedure minsten één keer per maand uit te voeren. Daarnaast heb je de mogelijkheid om een gratis 'Watchdog' plan te activeren. Je hebt de keuze uit een gratis plan of een betalende. Wanneer je kiest voor de gratis variant krijg je onmiddellijk een melding wanneer je e-mailadres en/of wachtwoord voorkomt op een hackerslijst. Verder kun je een betalend plan afsluiten, deze beschermt 10 of 50 e-mailadressen tegen hackers en stuurt meldingen wanneer de Watchdog in actie komt. Meer informatie over Brachalarm en de Watchdog plannen vind je hier terug.

Meer over beveiliging kun je hier terugvinden.Reacties


 • Robin

  30 augustus 2014 om 13:27

  Goh, dat is toevallig, mijn e-mailadres is volgens de website op dezelfde dag als die op het bovenstaande screenshot gehackt. Is dat toeval of klopt het gewoon niet?

 • Hans

  30 augustus 2014 om 16:55

  Dit is ook bij mij het geval. Mijn e-mail adres is 1 keer gebruikt op 4 november 2013. Dat is wel erg toevallig. Misschien een site die adressen verzameld?

 • Remco

  30 augustus 2014 om 17:02

  Bij mij precies het zelfde ook 1 x gebruikt op 4 nov. 2014. hoezo veilig

 • Eric

  30 augustus 2014 om 17:05

  Hier helaas ook ‘gehackt’ geweest, datum bij mij was 26 februari 2014..
  E-mailadres van mijn werk was hack-vrij

 • macsiem

  30 augustus 2014 om 17:05

  Die van mij ook op 4-11-13
  Hier zit een luchtje aan!

 • Daan

  30 augustus 2014 om 17:07

  gmail account gehackt geweest, datum was 22 juli 2014, gelijk mijn wachtwoord aangepast! Bedankt appletips!

 • Max

  30 augustus 2014 om 17:11

  Mijn account is gehackt geweest op 23-03-14, die van mijn vriendin is niet gehackt geweest en die van mijn broer ook niet.

 • Henri

  30 augustus 2014 om 21:11

  Heb een willekeurig email adres verzonnen, en jawel….ook gehackt….dus ja.

 • Erik

  30 augustus 2014 om 21:34

  Ook hier een aantal adressen veilig en op de zelfde datum 4-11-2013, tjee toevallig, site klopt niet. Denk dat Apple tips moet uitkijken wat ze als tip neerzetten.

 • Robin

  30 augustus 2014 om 21:44

  Ik ben “blij” dat ik niet de enige ben. Het idee is leuk, maar ik vind het niet heel geloofwaardig. Ik heb de volgende @hotmail e-mailadressen geprobeerd, ze zouden allemaal op 4 november 2013 zijn gehackt:
  – hollycow, doner, pizza, chips, pringles, kerstman, piet, sinterklaas, amsterdam, broodjepindakaas, bami, heet, spicy, india, apple, samsung, copyright, reckless, annoying, design, iphone, ipad, ipod, imac, osx, stevejobs,

  Toch is dat niet het standaard bericht, Paprikachips at hotmail.com zou op 17 juli 2012 slachtoffer zijn geworden, en Rotterdam at hotmail.com op 25 maart 2013.

  P.s: Voor de echte AT-fan: Appletips@hotmail.com is nog veilig ;)
  P.s II: Ja, ik verveelde me een “heel klein” beetje

 • Roelof

  31 augustus 2014 om 0:12

  Op zich is het niet zo gek dat dezelfde datum bij meerdere mensen naar voren komt. Hackers zullen grotere groepen aanvallen en als deze informatie publiek word zal deze waarschijnlijk in 1 keer naar buiten komen. In November 2013 is er inderdaad een grote hack geweest waarbij zo’n 2 miljoen accounts zijn buitgemaakt via Nederlandse servers.
  Ik heb al mijn 12 accounts gecontroleerd en er was er maar 1 die gehackt was, wat voor mij geen verrassing was omdat dit mijn rommel account is.

  De email adressen die door Robin zijn gecheckt bestaan allemaal echt. Het wordt veel interessanter wanneer een niet bestaand account geinfecteerd is geweest.
  Ik heb een aantal email adressen uitgeprobeert die 100% zeker niet bestaan en ze bleken allemaal niet gehacked te zijn.
  Naar mijn mening is deze site legitiem

 • Max

  1 september 2014 om 19:41

  Eergister email gecheckt via de website, niks aan de hand gelukkig. Helaas kreeg ik gister al de eerste 2 spam mailtjes… Erg jammer dit, had beter verwacht.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!