28 augustus 2014

OS X Kaarten: Snel routes plannen met behulp van een secundaire klik

kaarten os x mapsSinds OS X 10.9 Mavericks kunnen we allemaal vanaf onze Mac de wereld bekijken met behulp van de Kaarten applicatie. Je kunt op zoek gaan naar toeristische trekpleisters, restaurants, winkels, maar natuurlijk ook een route uitstippelen. Vervolgens kun je deze afdrukken of doorsturen naar je iPhone, iPad of iPod Touch.

Dit is uiteraard allemaal erg handig, maar wanneer je een route wilt plannen op je Mac dan dien je eerst een aantal handelingen uit te voeren. Je zoekt naar de locatie, klikt op de locatie, vervolgens op de info-knop, hierna op 'vraag route', enzovoorts. Dit lijkt erg omslachtig en kan in de meeste gevallen niet anders. Maar als je snel een ruwe schattig wil hebben naar een bepaald (bekende) bestemming dan kan het ook sneller, volg hiervoor onderstaande procedure:

• Open de Kaarten applicatie
• Navigeer naar de locatie
• Klik met behulp van een secundaire klik (rechtermuisknop) op de locatie
• Kies in het pop-up menu voor 'Vraag route'

snelle route

De kaarten applicatie markeert de plek met behulp van een paarse speld en zal naar de locatie onmiddellijk een route uitstippelen vanaf je huidige locatie. Uiteraard kun je dan in het route-overzicht de begin en eind locatie aanpassen. Op deze manier heb je sneller een (ruwe) route uitgestippeld die je vrij snel kunt wijzigen zonder veel extra stappen.

Meer over Kaarten kun je hier terugvinden.Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!