27 augustus 2014

Kleine handige iOS tips die iedereen moet weten (#9)

kleine-ios-tipsBescherm je persoonsgegevens

Privacy is iets waar steeds meer mensen zich zorgen over maken, helemaal niet zo gek met een telefoon in je broekzak die steeds meer persoonlijke info bevat. Daarom is het belangrijk goed om te gaan met je privacy. Ben je zorgvuldig met je privacy dan wil je niet dat zomaar iemand het berichtencentrum kan bekijken vanaf een (vergrendeld) toegangsscherm.

Dit kun je gelukkig uitschakelen via Instellingen ▸ Touch ID en toegangscode. Deactiveer de opties 'Berichtenweergave' en 'Vandaag'.

berichtencentrum-verbergen

Webpagina of tabblad verplaatsen

In iOS Safari is het mogelijk om tabbladen en openstaande webpagina’s te verplaatsen. Tap hiervoor enige momenten op het tabblad of pagina en sleep deze naar de gewenste positie. Veel gebruikers denken dat we het nu over de iPad alleen hebben, maar ook in Safari op een iPhone en iPod Touch is dit mogelijk. Open hiervoor het openstaande pagina-overzicht en verplaats ze naar iedere gewenste positie.

Data per gesprek?

Via FaceTime kun je een 'gratis' gesprek voeren met een contactpersoon, naast alleen audio kun je hierbij ook beeld gebruiken. Leuk als je verweg bent en even contact wil maken met het thuisfront. Maar hoeveel verbruik je per gesprek? Dat kun je controleren door de FaceTime applicatie te openen en te tappen op 'Recent' in de navigatiebalk. Tap naast het gesprek op de i-knop en onmiddellijk zie je een overzicht hoe lang je gebeld hebt en hoeveel data dit heeft verbruikt.

facetima data

Alarm-beep-beep

Ochtend, 7 uur, de wekker gaat. Vervelend! Je hebt dan nog even de mogelijkheid om te snoozen door te tappen op je scherm, zo verleng je 'de pijn' met 9 minuten. Wanneer je er klaar mee bent kun je de wekker deactiveren door (tijdens het afspelen van de wekker) je iDevice te ontgrendelen (naar rechts vegen), toegangscode invoeren is niet nodig. Onmiddellijk stopt de wekker en wordt deze ook gedeactiveerd in de klok-applicatie, bespaart je weer een hoop gedoe.

Kleine handige iOS tips die iedereen moet weten
Een vaste rubriek waarin verschillende kleine en handige tips voor de iPhone, iPad en iPod Touch worden besproken. De verschillende delen, kun je hier bekijken.Reacties


 • Davey Groothedde

  27 augustus 2014 om 14:46

  Erg handig als je niet zo goed engels kan!

 • Ed

  29 augustus 2014 om 13:55

  Het kan veel makkelijker. Als je naar rechts veegt ipv tikt heb je ook de snooze functie uitgeschakeld en stopt het alarm.

 • Eric

  29 augustus 2014 om 16:00

  @ed Dat staat eigenlijk omschreven, naar rechts vegen is ontgrendelen.

 • Marcel

  6 maart 2016 om 12:02

  Wat betreft die handige tip #9 heb ik berichtgeving staan , ik vind geen berichtencentrum ? waar vind ik op mijn iPhone 6s dit dan waar U het hebt over berichtenweergave en dagweergave om die uit te zetten aub ?

 • Wesley Fabry

  6 maart 2016 om 12:26

  Marcel, dit vind je nu terug bij instellingen – Touch ID en toegangscode – bij vergrendeling : vandaag en berichtenweergave

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!