26 augustus 2014

iOS 7iOS: Standaardtijd voor Agenda meldingen instellen

agenda icon ios7 retinaWanneer je een activiteit wilt inplannen in de Agenda applicatie op je iPhone, iPad of iPod Touch dan kun deze voorzien van een melding. Deze kan variëren van een dag, week of uur voorafgaand tot bij aanvang van de activiteit.

Mocht je graag een standaard tijd willen instellen voor deze meldingen dan is dit mogelijk via de Instellingen van iOS. Hier kun je ook de meldingen voor verjaardagen en activiteiten aanpassen. Volg de onderstaande stappen:

• Open Instellingen
• Navigeer naar ‘E-mail, contacten en agenda’s’
• Scroll naar de categorie ‘Agenda’s’
• Tap hier op ‘Standaardtijd meldingen’

meldingenagendaios

In dit menu krijg je een overzicht van alle activiteiten waarbij je een standaardmelding kunt inschakelen. Tap op de activiteit om de melding aan te passen. Let op dat je bij verjaarden en activiteiten voor een hele dag enkel de keuze hebt tussen: Op de dag zelf, 1 of 2 dagen ervoor of een week op voorhand. Het is helaas niet mogelijk de standaard meldingstijd van 9 uur aan te passen voor iOS. Voor meldingen van activiteiten heb je meer keuze.

Meer over Agenda kun je hier terugvinden.Reacties


 • Dick peek

  26 augustus 2014 om 21:05

  Bij mij werkt het niet. Ik krijg geen meldingen welke ik heb ingesteld?

 • Rob Swennenhuis

  3 februari 2015 om 12:50

  Waarom krijg ik bij het maken van afspraak in agenda de notatie eronder
  (GMT)?
  Phone is keurig in gesteld op automatische tijdszone en meldt Amsterdam

 • Jo

  13 november 2015 om 14:02

  Als ik 1ste melding 1 uur ervoor wel doen en 2de melding aanvang springt de 1ste melding ook op aanvang. Ik hoopte dat dit met de laatste update gecorrigeerd zou zijn, maar dit is niet het geval. Willen jullie dit oplossen. Er werkt nu dus maar 1 melding, omdat je ze niet verschillend kan instellen, wat op mijn iphone 4 wel het geval was.

 • ygnl

  29 maart 2016 om 10:56

  Dat zag ik ook. Wanneer ik een afspraak maakte in mijn iphone dan zag ik in mijn MAC gmt erbij staan. Wanneer ik de afspraak direct in mijn MAC maakte was dat niet zo. Ik heb het ‘maar’ opgelost door de Regio niet op Nederland te zetten maar Verenigd Koningkrijk. Krom, maar het werkt. Mijn tijdsinstelling is daardoor niet aangepast, nog steeds gewoon op Nederlandse tijd.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!