4 januari 2010

Gebruikers verbergen in het loginvenster

inlogscherm

Het is mogelijk om gebruikersnamen te verbergen in het inlogvenster van Mac OS X. Er zijn meerdere redenen te bedenken waarom je dit zou willen doen. Van het "clean" houden van het inlogvenster tot verbergen van gebruikersnamen uit veiligheids overwegingen.

Om een gebruikersnaam te kunnen verbergen heb je de "korte naam" van de gebruiker nodig. Ga naar  ▸ Systeemvoorkeuren ▸ Accounts en ontgrendel de instellingen doormiddel van het slotje links onder in het venster. Control + klik op de gebruiker en kies de optie "Geavanceerde opties". In het venster wat nu verschijnt kan je de korte naam van de gebruiker terugvinden.

accounts1

Met behulp van het onderstaande Terminal commando kan je de gebruikers verbergen, hierdoor vervang je naam1 door de zojuist verkregen korte naam. Wanneer je meerdere gebruikersnamen wilt verbergen dan is dit mogelijk door een spatie te typen na de eerste naam gevolgd door de volgende korte gebruikersnaam.

sudo defaults write /Library/Preferences/com.apple.loginwindow HiddenUsersList -array-add naam1 naam2

Let op! type het commmando in als 1 regel, dus -array-add achter elkaar zonder enter.

Om het commando te kunnen uitvoeren dien je deze te bevestigen met je het beheerders wachtwoord van je Mac. Wanneer je uitlogt zal je zien dat de verborgen accounts niet meer voorkomen in het inlogvenster, je kunt alsnog inloggen met een verborgen gebruiker door de verkorte naam op te geven bij de optie "Andere".

Je maakt alle gebruikers weer zichtbaar in het inlogvenster doormiddel van:

sudo defaults delete /Library/Preferences/com.apple.loginwindow HiddenUsersListReacties


  • Matthijs

    31 juli 2011 om 12:33

    Werkt dit ook in OS X lion?

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!