8 december 2016

Het gekoppelde e-mailadres van een Apple ID wijzigen

Apple Support App logo retina

Tijdens het registreren van je iPhone, iPad, iPod, Mac of bij het aanmaken van een iTunes Store account heb je een Apple ID nodig. Deze is vaak een Apple e-mailadres, denk hierbij aan een @me.com of @icloud.com. Daarnaast kunnen ook andere e-mailadressen dienen voor een Apple ID, denk hierbij aan een Gmail of persoonlijk e-mailaccount.

Mocht je in de loop der jaren een ander e-mailadres hebben gekregen, maar zit je Apple ID nog op het oude dan is er eigenlijk niet aan de hand. Het adres wordt slechts gebruikt als naam. Het is dus niet noodzakelijk om dit aan te passen, echter werkt dit niet handig. Gelukkig kun je dan eenvoudig het primaire e-mailadres van je Apple ID aanpassen via de speciale webpagina van Apple.

Het gekoppelde e-mailadres van een Apple ID aanpassen

• Open in je webbrowser de volgende pagina: appleid.apple.com
• Log in met je Apple ID
• Klik of tik vervolgens op 'Wijzig' bij de categorie 'Account'
• Vervolgens kun je onder het e-mailadres klikken/tikken op 'Bewerk e-mailadres'

Gekoppelde e-mailadres apple id wijzigen

Vervolgens kun je het e-mailadres aanpassen en bevestigen door op 'Ga door' te klikken/tikken. Let wel op dat het nieuwe e-mailadres nog geen Apple ID is of aan is gekoppeld. Omdat iCloud accounts al direct een Apple ID zijn is het dus niet mogelijk deze te kiezen. Na het wijzigen krijg je een op het zojuist ingevoerde e-mailadres een bericht waarbij je het nieuwe account dient te activeren. Vanaf dan kun je inloggen met je nieuw e-mailadres, het wachtwoord is ongewijzigd gebleven.

Alleen voor niet iCloud-gebruikers

Bovenstaande methode is alleen van toepassing voor niet-iCloud gebruikers. Bestaat je Apple ID uit een @iCloud, @me of @Mac e-mailadres dan is het niet mogelijk je Apple ID aan te passen. In dat geval kun je het beste contact opnemen met Apple zelf om de mogelijkheden te bespreken.

Lees ook: De beste manier om je Apple ID te beveiligen is Twee-factor-authenticatieReacties


 • Ron

  8 december 2016 om 20:43

  Je kunt een @icloud of @me e-mailadres niet als primair aanmeld-adres gebruiken, je hebt altijd een tweede (gmail of anders) e-mailadres nodig om als primair adres te gebruiken. Je kunt wel een @iCloud of @me e-mailadres als tweede e-mailadres gebruiken, die je dan ook kan gebruiken om in te loggen voor je AppleID.

  Ik had een Telfort e-mailadres als primaire inlog en een iCloud e-mailadres als tweede e-mailadres. Telfort moest eruit. Ik moest eerst een ander (derde) e-mailadres toevoegen en vervolgens aanwijzen als primair adres, om het Telfort e-mailadres te kunnen verwijderen.

 • Rob

  9 december 2016 om 18:16

  Eerder heb ik hierover contact gehad met Apple. Apple heeft nadrukkelijk aangegeven dat het nooit mogelijk is om een gekoppeld email adres te wijzigingen. Hier zit je permanent aan vast. Apple staat wijziging eenvoudig niet toe.

 • Leonie

  30 december 2016 om 22:57

  Mijn apple id waarmee mn ipad is geinstalleerd is gekoppeld aan een oud emailadres. Nu ben ik ook mn wachtwoord vergeten.
  Ik heb de ipad via itunes met de herstelmodus geschoond voor verkoop, maar er zit nog een activeringsslot op wat ik er door bovenstaande niet af krijg. Wat te doen?

 • Rene

  24 mei 2017 om 8:16

  Ik wil Apple id account permanent verwijderen in een paar stappen,Wat te doe?Ik kom er niet uit.

 • Wesley Fabry

  24 mei 2017 om 10:07

  @Rene eigenlijk kun je jouw Apple ID niet verwijderen, beste is Apple support aan te spreken, misschien kunnen zij dit voor je doen. Apple Support kun je op deze manier rechtstreeks benaderen: https://www.appletips.nl/apple-support-raadplegen/

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!