2 juli 2011

Voorvertoning: Geografische data van een foto bekijken

Wanneer je een foto maakt met je iPhone dan wordt deze door de ingebouwde GPS functionaliteit voorzien van geografische data. Deze gegevens worden opgeslagen in de EXIF metadata. Wanneer je dit niet wilt dan kan je in iOS 4 deze functionaliteit uitschakelen via instellingen ▸ locatievoorzieningen.

De toegevoegde geografische data is heel eenvoudig met behulp van 'Places' te bekijken in iPhoto ’10 maar dit is ook mogelijk met de standaard voorvertoning (preview) applicatie van Mac OS X.

Open in voorvertoning een foto die is gemaakt met je iPhoto en ga in de menubalk naar weergave ▸ toon infovenster of gebruik de toetscombinatie cmd⌘ + i. Klik in het infovenster op het '(i)' symbool en selecteer de GPS tab. In het venster wordt nu de lengte- en breedtegraad getoond van de locatie waar de foto is genomen.

Met behulp van de zoekknop is het mogelijk de locatie direct te tonen in Google maps. In sommige gevallen wordt in het venster ook informatie over de accuratie van het GPS signaal getoond.

Wanneer privacy een groot issue voor je is dan is het verstandig om de automatische toevoeging van de geografische data uit te schakelen.

• Geupdate artikelReacties


  • Roy

    7 juli 2010 om 13:03

    Handig!!

  • iDennis

    7 juli 2010 om 16:31

    Is het ook mogelijk om achteraf de ‘geotag’ te verwijderen?

Een reactie toevoegen: