18 november 2012

Google Goggles: Gebouwen, objecten en producten herkennen

Apple heeft bijzonder goede ideeën op gebied van soft-en hardware, veel concurrerende bedrijven inspireren zich dan ook op de producten van Apple. Toch veranderd niet alles wat Apple maakt in goud. Denk maar aan de kaarten applicatie, echter is deze wel nog in ontwikkeling en zou het misschien wel kunnen dat deze ooit beter zal worden dan Google Maps. Dat Google goede software op de markt brengt is duidelijk, maar hebben jullie ooit al gehoord van Google Goggles?

Google Goggles is een beeldherkenningsapplicatie, met deze functie kan de gebruiker met zijn smartphone een foto nemen van een bepaald object, boek, gebouw, persoon, enzovoorts. Vervolgens zal de applicatie de foto scannen en relevante informatie opzoeken in de Google database. Voor de iPhone, iPad en iPod Touch heeft Google deze functie in de Google Search app ingebouwd, hierdoor kan je bijvoorbeeld een foto nemen van een boek en zal de applicatie je allerlei informatie vertellen over dit apparaat.

Daarnaast kun je deze onderweg of op vakantie ook gebruik maken van deze functie. Je kan een foto nemen van een bekend gebouw zoals de Big Ben, Eiffeltoren, enzovoorts. Naast objecten, gebouwen en producten kan de applicatie ook barcodes en logo's herkennen, handig als je voor je werk bepaalde logo's dient te herkennen.

Ook voor entertainment kan Google Goggles gebruikt worden, zo is het namelijk mogelijk om moeilijke Sudoku puzzels in enkele seconden op te lossen met behulp van de applicatie.

Google breidt voortdurend deze functie uit, op dit moment wordt er gewerkt aan het herkennen van bloemen en planten. Handig wanneer je een plant in de tuin hebt staan en je niet weet wanneer deze moet gesnoeid worden. Google Goggles is terug te vinden in de gratis Google Search applicatie. Installeer en open de applicatie, tap in het beginscherm op 'Goggles'. Onmiddellijk kun je een foto maken en gaat de applicatie aan de slag met deze gegevens.

Google
GoogleCategorie: Utilities, Reference
Ontwikkelaar: Google, Inc.
iPad & iPhone  17+  208 MB DOWNLOAD GRATIS

Meer tips over Google kun je hier terugvinden.Reacties


 • Matthijs

  18 november 2012 om 9:53

  Wat makkelijk!

 • Marc

  10 april 2015 om 6:42

  Deze functie is alweer een tijd verdwenen uit de Google app.
  CamFind is een aardig alternatief maar die crashes helaas vaak. Zelfs altijd als je en afbeelding uit de filmrol kiest in plaats van direct van de camera.

  Welke alternatieve app doet hetzelfde?
  Of waar is Google Goggles voor de iPhone nu te vinden?

Een reactie toevoegen: