6 oktober 2016

macOS SierraiOS 10 en macOS Sierra: Handmatig aandenkens aanmaken

foto iOS app

Vanaf macOS Sierra en iOS 10 bevat de Foto's applicatie een nieuwe functie genaamd 'Aandenkens'. Via deze opties kun je oude foto's weer opnieuw ontdekken.

Via algoritmen en associaties worden foto’s en video’s gegroepeerd in een aandenken. De foto's en video's hebben allemaal een gemeenschappelijk onderwerp, locatie, datum, periode en meer. Alles over aandenkens in iOS 10 lees je hier terug, meer info voor macOS vind je hier terug.

Handmatig aandenkens aanmaken in iOS en macOS

Aandenkens worden volledig automatisch gegenereerd, toch is het mogelijk deze handmatig aan te maken. Hiervoor moet je gebruikmaken van het tabblad 'Foto' die al je momenten toont. Hoe je te werk gaat lees je hieronder terug.

Stappen voor macOS

Open de Foto's applicatie en navigeer naar 'Foto's'. Ook hier worden alle foto's en video's getoond in de fotobibliotheek. Deze zijn al gegroepeerd op basis van een locatie of tijd. Klik boven de foto's op de locatie of periode en direct wordt een aandenken aangemaakt. Wil je meer foto's groeperen dan kun je klikken op de vorige-knop in de knoppenbalk, onmiddellijk wordt er dan een nieuwe indelingen gemaakt. Als je tevreden bent over het aandenken dan kun je naar beneden scrollen en klikken op de optie 'Voeg toe aan aandenkens'.

handmatig aandenkens aanmaken in iOS 10 en macOS

Stappen voor iOS

Open de Foto's applicatie en navigeer naar het tabblad 'Foto's'. Hier zie je nu alle foto's en video's die in je fotobibliotheek aanwezig zijn. Deze zijn al gegroepeerd op basis van een locatie of tijd. Tik boven de foto's op de locatie of periode en direct wordt een aandenken aangemaakt. Wil je meer foto's groeperen dan kun je tikken op 'Sets', dan worden nieuwe indelingen gemaakt. Als je tevreden bent over het aandenken dan kun je naar beneden scrollen en tikken op de optie 'Voeg toe aan aandenkens'.

Video: Handmatig aandenkens aanmaken

Onderstaande video geeft weer hoe je een aandenken handmatig aanmaakt.


A post shared by appletips.nl (@appletips.nl) on


Lees ook: Personen en gezichten beheren in Foto’s

Een compleet nieuwe Mac dankzij macOS Sierra.
Klik hier voor een overzicht van alle macOS tips.

Haal alles uit je iPhone, iPad en iPod Touch met iOS 10!
Klik hier voor een overzicht van alle iOS 10 tips.Reacties


 • Marcel beeckelaers

  8 oktober 2016 om 16:59

  Ik heb op mij iPhone 6S IOS10 geinstalleerd doch als ik mijn foto’s via Nikon transfer2 wil overzetten herkent mijn Nikon app mijn IOS10 niet meer doe dit al altijd dat werkte perfect , ik ben al 50 jaar Nikon gebruiker dus ook de apps van Nikon . Ken het programma van apple helemaal niet nooit mee gewerkt .
  Wat nu ? hoe kan ik mijn foto’s van mijn iPhone 6s down laden dan ?
  Apple verwijst naar Nikon en vise versa daar sta je als klant !!
  Marcel

 • Melany

  7 maart 2017 om 17:52

  Erg leuk…wat wel heel super zou zijn, is als je handmatig de volgorde van de foto’s / video’s zou kunnen veranderen. Dit kan wel in een apart album, maar zodra je er een aandenken van maakt pakt ie de volgorde uit de foto map, niet jou gemaakte volgorde. Puntje voor verbetering?!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!