30 december 2015

Het wachtwoord van een gebruiker wijzigen als beheerder

systeemvoorkeuren OS X icoon

Iedere Mac kent een hoofdgebruiker en soms ook meerdere gebruikers, de hoofdgebruiker (beheerder) kan vaak instellingen voor andere gebruikers beheren en kan ook hun wachtwoord aanpassen.

In onderstaande procedure vind je terug hoe je het wachtwoord van een account kan wijzigen, het beheerder wachtwoord kan ook worden gewijzigd, dit is vaak het wachtwoord dat je moet invoeren bij het uitvoeren van verschillende belangrijke taken in OS X.

• Ga naar  ▸ Systeemvoorkeuren
• Open het paneel 'Gebruikers en groepen'
• Klik in de kolom op de gebruiker
• Open het tabblad 'Wachtwoord'

Wachtwoord wijzigen

Vervolgens kun je klikken op de knop 'Wijzig wachtwoord…', nu kun je het wachtwoord wijzigen, je hebt zelfs de mogelijkheid om het wachtwoord van je Apple ID (iCloud) te gebruiken. Let wel je moet eerst het oude wachtwoord invullen voor je een nieuwe kunt aanmaken.

Een beheerder kan het wachtwoord van een andere gebruiker (niet-beheerder) wel wijzigen zonder het oude wachtwoord in te voeren, handig als deze zijn of haar wachtwoord vergeten is. De beheerder dien dan te klikken bij het tabblad 'Wachtwoord' op 'Stel wachtwoord opnieuw in'.

Lees ook: OS X Sleutelhangertoegang, opgeslagen wachtwoorden bekijkenReacties


  • erik

    11 januari 2016 om 18:48

    let wel dat als een “beherende gebruiker” het wachtwoord van een “andere gebruiker” wijzigt, de koppeling met de sleutelhanger van die “andere gebruiker” verloren gaat/niet bijgewerkt wordt, dus opgeslagen wachtwoorden van die andere gebruiker kunnen dan niet uitgelezen worden.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!