6 december 2014

BasisHoe content verwijderen in iOS?

Hoe kun je een gesprek in de berichten applicatie verwijderen? Hoe kun je een herinnering, notitie, e-mailbericht, enzovoorts verwijderen? Vele beginnende iOS gebruikers zitten op dat moment met de handen in het haar, want vaak krijgen ze deze content niet verwijderd van hun iPhone, iPad of iPod Touch.

Eigenlijk is er een algemene regel in iOS om content te verwijderen. Via een eenvoudige veeg van rechts naar links, hoe lees je in onderstaande procedure.

Open bijvoorbeeld de Herinneringen applicatie, navigeer naar een lijst en veeg met behulp van één vinger van rechts naar links over de herinnering die je wil verwijderen. Je zal merken dat er een rode knop met de tekst 'Verwijder' tevoorschijn komt. Tap hierop om de desbetreffende herinnering te verwijderen.

contentverwijderenios

Deze handeling kun je in vele applicaties toepassen, denk hierbij aan de berichten app, maar ook notitie, muziek, recente telefoongesprekken, enzovoorts. Ook in de Mail applicatie kun je dit toepassen, echter zal er dan 'Prullenmand of Archief' tevoorschijn komen in plaats van verwijder.

Wil je bijvoorbeeld afspraken of contacten verwijderen, dan moet je deze openen en kiezen voor verwijder om de content te wissen van je iDevice. Applicaties verwijderen kun je doen door enige momenten te tappen op de applicatie tot deze begint te wiebelen en tap dan vervolgens op het kruisje.

Op appletips vind je tips terug voor beginners, gevorderden en experts. In de categorie basistips vind je eenvoudige tips en weetjes over OS X, iOS en overige Apple producten, deze zijn speciaal gericht op nieuwe Apple gebruikers. Alle basistips vind je hier terug. De tips voor beginners zijn een aanvulling op de basistips.Reacties


Een reactie toevoegen: