5 juli 2012

ScreencastiCloud: Synchronisatie van bladwijzers resetten

Dankzij iCloud worden allerlei gegevens online bewaard en gesynchroniseerd met al je Mac en iOS apparaten. Hierdoor worden alle aanpassingen die je uitvoert op je iOS apparaat automatisch gesynchroniseerd en aangepast op je Mac. Voorbeelden hiervan zijn contacten, activiteiten, instellingen, enzovoorts.

Via iCloud is het ook mogelijk om bladwijzers te synchroniseren, echter is dit in de praktijk niet altijd het geval. Vaak wanneer je de bladwijzers aanpast op je iPad, iPhone of iPod Touch kan het enige tijd duren voor je Mac de aangepaste bladwijzers weergeeft. In sommige gevallen worden de bladwijzers niet gesynchroniseerd. Om dit probleem op te lossen volg je onderstaande procedure:

• Schakel de optie 'Bladwijzers' uit in iCloud, dit doe je via  ▸ Systeemvoorkeuren… ▸ iCloud
• Sluit Safari af met cmd⌘ + option⌥ + Q (belangrijk!).
• Open Finder
• Houdt de option⌥-toets ingedrukt en open de bibliotheek via Ga ▸ Bibliotheek
• Open de map Safari

Zoek in de map naar het bestand: 'Bookmarks.plist' en bewerk deze door een streepje achter Bookmarks te zetten. Deze dient als back-up.

Wanneer je deze aanpassing hebt voltooid schakel je de iCloud optie 'Bladwijzers' weer opnieuw in. Kies eventueel voor de optie 'Voeg samen' en wacht vervolgens enkele momenten tot er een nieuwe Bookmarks.plist wordt aangemaakt in Finder. Wanneer je nu Safari nu opnieuw opstart zijn de bladwijzers weer opnieuw aangemaakt en hetzelfde als op je iDevice.

Screencast:

Meer tips over iCloud kun je hier terugvinden.Reacties


 • Albert

  5 juli 2012 om 11:05

  Ja.. het probleem is echter dat ze op de iPhone en iPad niet lekker overkwamen vanuit Safari op de Mac!

  Dus nu heb ik een bladwijzerbalk op mijn mac met mappen die gedeeltelijk leeg zijn net zoals op de iPad.

  De synchronisatie van tabladen via iCloud heeft het voor mij nog nooit lekker gedaan helaas…

 • Faro

  6 juli 2012 om 11:42

  Je kan ook gewoon even een willekeurige pagina in de leeslijst slepen, door dit te doen schiet de synchronisatie in gang. Daarna verwijder je deze pagina gewoon terug uit de leeslijst.

 • Vanhautefabian

  7 februari 2013 om 17:18

  Moeilijke situatie

 • Bert Visscher

  3 januari 2014 om 15:14

  Dat “ ▸ Systeemvoorkeuren… ▸ iCloud” volg ik nog, maar in die lijst zie ik Bladwijzers niet staan. Komt dat misschien omdat dit in de loop der tijd is veranderd in Safari?

 • Bert Visscher

  3 januari 2014 om 15:16

  Trouwens…en excuses dat ik dit niet in hetzelfde bericht vraag…
  Wat is het verschil tussen Safari afsluiten met Cmd-Q en Cmd-Option-Q?

 • Ilse Bonné

  22 maart 2015 om 20:23

  Ik heb een probleem met de bladwijzers op mijn Ipad … waardoor Safari constant crasht … ik weet niet meer waar, maar in mijn zoektocht naar een oplossing kwam ik terecht op een webpagina waar ik zag dat er wel zo’n 23.000 – 24.000 bladwijzers aangemaakt waren op mijn Safari/Ipad … Hoe die daar gekomen zijn, weet ik niet … Hoe ik ze weer moet verwijderen, weet ik ook niet …
  Ik krijg die ook niet verwijderd … dus ik moet Safari uitzetten zowel op mijn Ipad als mijn Iphone … (een Mac heb ik niet …)
  Heb al vanalles geprobeerd … tot het verwijderen van mijn reservekopie en een nieuwe maken van een Ipad waarbij Safari niet synchroniseert … dan nieuwe kopie gemaakt … die terug gezet .. niets helpt !
  Safari blijft crashen … nu vandaag zelfs ook al staat hij uit …
  Iemand die mij kan helpen ???

 • Teus Koot

  8 maart 2016 om 20:00

  Zelfde probleem als Ilse Bonne.
  Geen idee hoe dit op te lossen.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!