6 juli 2012

10.7Het highlight effect van Mission Control aanpassen

Standaard verschijnt er rondom de venster voorvertoningen in Mission Control een blauwe gloed wanneer je met de muis aanwijzer over een voorvertoning beweegt. Met behulp van de onderstaande stappen is het mogelijk om deze gloed aan te passen. In het voorbeeld gaan we de blauwe gloed wijzigen in een roze gloed.

1. Open Finder en ga met behulp van de toetscombinatie shift⇧ + cmd⌘ + G naar de map:

/System/Library/CoreServices

2. Ga in deze map op zoek naar Dock.app, Klik hierop met de secundaire muisknop en selecteer de optie 'Toon pakketinhoud' in het contextmenu.

3. Open de map: Contents ▸ Resources en maak een backup van de twee bestanden: expose-window-selection-small.png en expose-window-selection-big.png. Kopieer beide bestanden ook naar het bureaublad.

4. Open de bestanden op het bureaublad met een behulp van image editor zoals bijvoorbeeld Photoshop. Je kunt hiervoor ook gebruik maken van Voorvertoning ▸ Extra's ▸ Pas kleur aan. Gebruik in voorvertoning alleen de opties: belichting, contrast, verzadiging, temperatuur, tint en sepia.

5. Plaats na het aanpassen van de beide bestanden deze terug in de map Resources (zie stap 3). Hierbij dien je jezelf te autoriseren als beheerder van je Mac. Tevens zal de melding verschijnen of je het zeker weet dat de bestanden worden vervangen.

6. Herstart hierna het Dock met behulp van het commando:

killall Dock

Na de herstart van het Dock is het highlight effect in Mission Control aangepast.

Je kunt het bovenstaande weer ongedaan maken door de back-up bestanden (stap 3) terug te plaatsen in de resources map. Herstart hierna opnieuw het Dock (stap 6).

Let op! Gebruik deze procedure alleen als je weet waarmee je bezig bent! Verkeerd gebruik van de onderstaande procedure kan leiden tot een complete herinstallatie van je Mac!

Screencast:

• Geupdate artikelReacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!