28 oktober 2012

iCloud: Tags gebruiken in een e-mail adres

Wanneer je gebruik maakt van een iCloud e-mail adres dan kun je gebruik maken van +tags. Dat zijn toevoegingen aan een e-mail adres waarop je eventueel rules (regels) op kunt toepassen.

Het gebruik van de tags kan handig zijn om binnenkomende e-mail te sorteren of te filteren. Wanneer je je bijvoorbeeld aanmeld voor een mailing dan zou je '+mailing' kunnen toevoegen aan je e-mail adres.

In plaats van je standaard e-mail adres 'tim.cook@apple.com' gebruik je het adres:

tim.cook+mailing@apple.com

Doordat de e-mail servers verder niets doen met de +tag wordt je e-mail zonder enig probleem in je inbox bezorgt zonder dat je daarvoor iets hoeft aan te passen. In het 'aan:'-veld zie je echter wel 'tim.cook+mailing@apple.com', dit geeft je mogelijk om een rul (regel) uit te voeren op dit e-mail adres (Mail ▸ Voorkeuren ▸ Regels).

Hierdoor wordt het eenvoudiger om een bepaalde soort e-mail te sorteren met slechts één regel. Normaal gesproken dien je iedere afzender van een mailing toe te voegen aan een regel die de mailings naar een map verplaatst.

Naast iCloud kun ook Gmail gebruik maken van de +tags. Je kunt controleren of jou e-mail provider ook het gebruik van de +tags ondersteunt door jezelf een e-mail met de toevoeging '+test'. Wanneer de e-mail verschijnt in je inbox dan kun je gebruik maken van de tags, als dit niet het geval is zul je een foutmelding ontvangen van de Mail server.

Meer tips over Mail kun je hier terugvinden.


Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen: