11 september 2010

Icoon grootte in dialoogvensters wijzigen

Wanneer je in een willekeurig programma binnen Mac OS X een bestand wilt opslaan of openen krijg je drie mogelijkheden om je bestanden te bekijken. Symboolweergave, lijstweergave en kolomweergave.

Standaard opent een bewaar/open dialoogvenster in symboolweergave. Hierbij ontbreekt de 'Slider' knop waarmee je in 'normale' Finder vensters de grootte van de iconen kan aanpassen. Toch kan je ook binnen de open/bewaar dialoogvensters de grootte van de iconen heel eenvoudig aanpassen.

Klik in een open/bewaar dialoogvenster (1) op de knop 'symboolweergave' (2) en houd deze iets langer ingedrukt dan normaal.

Er verschijnt nu een extra menu (3) waarmee je de gewenste 'symboolgrootte' kunt kiezen. Je kan kiezen voor 16, 32, 64 of 128 pixels.

De menu optie 'labelpositie' (4) geeft je tevens de mogelijkheid om de tekstlabels onder de iconen te verplaatsen van onder naar rechts.Reacties


 • Tony

  11 september 2010 om 10:17

  Thanks, goeie tip!! Alhoewel ik snow leopard een prima os vind snap ik niet waarom er zoveel ‘easter eggs’ in zitten. Waarom niet gewoon een slider in het bewaar/open venster? Dat geldt voor heel dingen in osx. Zeker als je bedenkt dat apple bekend staat om zijn gebruiksvrienselijkheid. Ik weet zeker dat de meeste apple gebruikers dit helemaal niet weten.

 • Wim

  11 september 2010 om 22:17

  Hallo, als dit voor beginners is zal geen enkele het snappen.
  En neen ik ben geen beginner.
  En ja, ik snap het ook niet want volgens mij klopt die tekst niet helemaal. Voornamelijk deze zin, “Klik in een open/bewaar dialoogvenster (1) op de knop ‘symboolweergave’ (2) en houd deze iets langer ingedrukt dan normaal.”
  Hoe moet je nou op de knop ‘symboolweergave’ klikken als die nergens staat in het open/bewaar dialoogvenster????

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!