11 september 2010

Message of the day… (OS X Terminal)

Wanneer je een nieuwe OS X Terminal sessie start dan wordt in de eerste regel weergeven wanneer je voor het laatst ingelogd bent geweest. In de regel daaronder verschijnt de prompt $ en kan je beginnen met het uitvoeren van commando's.

In OS X 10.4 Tiger en eerder was daar een extra regel aan toegevoegd namelijk de "Message of the day" die bestond uit de tekst "Welcome to Darwin". Om een of andere reden is deze melding door Apple verwijderd sinds OS X 10.5 Leopard.

Het is vrij eenvoudig om de Message of the day weer te activeren. Open een Terminal sessie en typ de onderstaande commando's

cd /etc
sudo nano motd

Bevestig het sudo commando met je wachtwoord.

Typ in de nano-editor de tekst die wilt laten verschijnen en sluit af door middel van control + X, druk op Y om de motd op te slaan.

Herstart nu OS X Terminal en je eigen welkomst bericht verschijnt in het OS X Terminal venster.Reacties


 • Rw

  11 september 2010 om 10:40

  Useless!

 • sypie

  11 september 2010 om 10:46

  Als je dit soort dingen al opvallen ben je te veel in de Terminal bezig. De gemiddelde Maccer ziet dat slechts een enkele keer voorbij komen in z’n Mac carrière.

 • Gerard

  11 september 2010 om 16:25

  Ik denk dat je dit toch zelf (ongewild) hebt veranderd. Ik heb vanaf 10.1 alles ge-update en bij mij komt nog steeds de tekst: Welkom terug Gerard! met daaronder You have mail, en dan de prompt.

 • Nick

  21 september 2010 om 7:46

  Wel leuk om dit even te veranderen. Is niet zo veel werk. Zou het ook in Ubuntu werken?

 • Nick

  22 september 2010 om 10:47

  Het werkt niet in Ubuntu. Je kan het bestand wel aanpassen en opslaan. Maar als je dan terminal weer opent krijg je het bericht niet te zien

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!