25 juni 2012

iDisk restanten verwijderen van je harddisk

Eind deze maand zal Apple de stekker uit MobileMe trekken en zal iDisk ook niet meer beschikbaar zijn. Gelukkig zijn er voor iDisk genoeg alternatieven terug te vinden zoals bijvoorbeeld DropBox en Google Drive.

Heb je je data nog niet verplaatst naar een alternatieve service dan heb je nog iets minder dan een week de tijd om dit alsnog uit te voeren. Nadat je de data hebt verplaatst is het aan te raden om alle (persoonlijke) documenten te verwijderen van je iDisk. Nadat je de bestanden hebt verwijderd blijft er echter een cache-map achter die afhankelijk van hoe intensief je iDisk gebruikte flink wat onnodige harddiskruimte in beslag kan nemen.

Open een Finder venster en ga naar de menu-optie "Ga", druk de option⌥ toets in en klik op de menu-optie 'Bibliotheek' of gebruik de toetscombinatie option⌥ + cmd⌘ + B.

De Bibliotheek map wordt nu geopend, ga naar de map 'Filesync' en verwijder de inhoud. Eventueel kun je van tevoren controleren hoeveel schijfruimte de map gebruikt met behulp van het info-venster, selecteer de map en gebruik de toetscombinatie: cmd⌘ + I.

De grootte van de map kan variëren van enkele tientallen MB's tot vele GB's aan cache-data. Mocht je iDisk in het verleden hebben gebruikt dan is het verstandig om de map te controleren op 'left-overs'.

Deze tip is ingezonden door Jan AukesReacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!