18 juli 2013

iFlicks: Video’s converteren en voorzien van uitgebreide metadata

iflicksiconIn de Mac App Store en op interenet zijn een hoop applicaties te vinden die video's kunnen converteren. Zo kun je bijvoorbeeld eenvoudig een AVI-bestand converteren naar een MP4 zodat ook iTunes dit bestand kan lezen en afspelen. Daarnaast zijn er ook een hoop applicaties die extra metadata kunnen toevoegen aan je bestand.

Denk hierbij aan de filmposter, samenvatting, cast, releasedatum, enzovoorts. iFlicks doet beide en is de ideale video converter die je films en tv-programma's voorziet van de nodige informatie en deze converteert naar een iTunes en Apple TV leesbaar bestand.

iFlicks is snel en eenvoudig in gebruik en ondersteund de meeste videoformaten zoals AVI, FLV, MOV, DivX, WMV, enzovoorts. Bestanden die voorzien zijn van digital-rights-management [DRM]-beveiliging kunnen vanzelfsprekend niet worden geconverteerd. Via het menu kun je ervoor kiezen om de video's te converteren naar iTunes, maar ook speciaal afgestemd op de iPad, Apple Tv, iPhone of universeel. De video's worden geconverteerd zonder zichtbaar kwaliteitsverlies in beeld en geluid. Automatisch kun je de geconverteerde video-bestanden toevoegen aan iTunes.

iflicks

Met behulp van de gegevens van themoviedb.org en TheTVDB.com wordt er eenvoudig allerlei extra informatie toegevoegd aan de video's zonder dat jij hiervoor het nodige opzoek werk voor moet verrichten. De metadata kun je raadplegen door de video te selecteren en vervolgens te klikken op het tandwiel.

iFlicks is te koop in de Mac App Store en lijkt op het eerste zicht aan de prijzige kant, echter doet de applicatie exact wat je wil, krijg je een hoop extra's en ziet het er geordend en professioneel uit. Wil je eerst het programma testen voor je deze aanschaft is dat uiteraard geen enkel probleem, want je kan de app de eerste 14 dagen gratis testen.

iFlicks
iFlicksCategorie: Video, Utilities
Ontwikkelaar: Jendrik Bertram
Mac OS X  4+  15 MB DOWNLOAD GRATIS

Meer over apps kun je hier terugvinden.Reacties


 • Richard

  18 juli 2013 om 10:08

  Zelf gebruik ik plex, dat is een gratis media centrum. Als je wilt kan je het ook nog over een server draaien zodat je overal waar je internet hebt je complete film, muziek, en serie bibliotheer bij hebt.

  Verder houd plex voor je bij waar je bent gebleven in je collectie en zoekt er automatisch al de metadata bij.

 • Frank

  18 juli 2013 om 11:20

  Ik zou ook graag DVD’s om willen zetten zodat Apple TV ze kan afspelen, waar doen jullie dat mee ?

 • Peter

  18 juli 2013 om 11:56

  @Frank: HandBrake

 • Andre

  18 juli 2013 om 18:28

  Subler

 • Danny

  19 juli 2013 om 0:53

  ivi doet hetzelfde voor 20% van de prijs.. Handbrake is gratis, maar vind ik persoonlijk minder vanwege GUI. geen idee welke performance beter is.

 • Mackie

  19 juli 2013 om 16:10

  @Danny
  Ivi is goedkoper, maar iFlicks is wel een stuk sneller met omzetten, met name in het audio-passtrough werkt ivi erg omslagtig. Ik heb zowel ivi als iFlicks, maar gebruik eigenlijk alleen maar iFlicks.

 • geert

  7 december 2013 om 11:04

  Subler kan alleen nog onder Lion 10.7 met perian

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!