24 februari 2017

iFunApple Park: nieuwe Apple-campus opent in april

Apple park

Dat een gebouw ooit zoveel in het nieuws zou zijn had niemand verwacht, maar de bouw van de nieuwe Apple Campus is zo goed als klaar. Meer dan drie jaar is er gewerkt aan de ruim 70 hectare tellende campus. Apple Park, wordt de naam voor dit immense complex.

De campus, die vanuit de ruimte zichtbaar is, opent voor het eerst zijn deuren in april. De eerste werknemers zullen dan verhuizen naar het nieuwe gebouw. Pas in oktober zal de volledige verhuis compleet zijn, wanneer de campus wordt geopend voor het publiek is nog niet bekend. We weten namelijk al dat de campus beschikt over een bezoekerscentrum met panoramadak, restaurant en terras. En er komt een uitgebreide winkel met zowel merchandise als Apple-producten.

Apple Park wordt energiezuiging en krijgt Steve Jobs Theater

De speciale vorm van het gebouw en de overdaad aan groen is niet zomaar bedacht. De kantoren en parken zijn namelijk ontworpen om de medewerkers te inspireren. De campus bevat een eigen boomgaard, ruim 3 kilometer aan wandelpaden en een fitnesscentrum van ongeveer 9000 vierkante meter. Daarnaast zal de campus één van de energiezuinigste gebouwen ter wereld worden die uitsluitend gebruikmaakt van hernieuwbare energie. Bovendien zijn de daken volledig bedekt met zonnepanelen en is het gebouw zo ontworpen dat de verwarming en airconditioning slechts 3 maanden per jaar moet draaien.

Steve jobs theater apple park

Tot slot krijgt de campus ter nagedachtenis aan de oprichter van Apple, die trouwens vandaag 62 jaar zou worden, een 'Steve Jobs Theater'. De cirkelvormige ingang staat op een heuvel in het hart van de campus en is volledig vervaardig uit 6 meter hoge panelen van glas. Deze geeft je vervolgens toegang tot het theater met meer dan 1000 zitplaatsen. Aannemelijk wordt dat Apple hier de volgende generatie iPhone zal voorstellen later dit najaar.

De officiële opening van dit immense complex staat gepland voor na de zomer. Om een indruk te krijgen van de nieuwe campus kun je onderstaande video bekijken die Apple in het persbericht heeft gepubliceerd. Het volledige persbericht over Apple Park lees je hier terug.

Bekijk ook: Drone filmt opnieuw Apple Park in 4K


Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!