11 maart 2013

Download de nieuwe appletips.nl app! DOWNLOAD GRATIS

iFunApple werkt aan nieuwe draadloze oplaadtechniek

iphone-samsung-chargerTegenwoordig willen we allemaal, dat alles draadloos verbonden is met elkaar, daarnaast kun je je erg storen aan alle apparaten die een verschillende kabel ter beschikking hebben om het toestel op te laden. Daarom zal er in de toekomst steeds meer en meer gebruik worden gemaakt van een inductie-oplaadsysteem.

Dit wil zeggen dat je je toestel op een 'speciaal oppervlak' kunt leggen en deze vervolgens zal worden opgeladen. Dit uiteraard volledig draadloos, als we de geruchten DigiTimes mogen geloven zullen er dit jaar al verschillende producten met deze techniek worden aangeboden. Zo zullen verschillende Samsung toestellen dit gaan ondersteunen, maar ook Apple-producten waaronder de iPods, iPhones, Macs en iPads.

Apple wilt wel een bijzondere nieuwe techniek ontwikkelen waarbij het opladen binnen 1 meter afstand kan plaatsvinden, dit blijkt uit een nieuwe patentaanvraag. Apple gebruikt de resonantie van magnetische velden op korte afstand. Op deze manier kunnen bijvoorbeeld je toetsenbord en muis(trackpad) draadloos stroom krijgen van iMacs of Cinema Displays. Mocht je niet kunnen wachten is het nu al mogelijk om je Magic Mouse van Apple draadloos op te laden met behulp van een Mobee Magic Lader.Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!