9 maart 2013

iFunApple wil NL-alert niet ondersteunen in iOS

NL-AlertAfgelopen maand werd voor het eerst NL-alert getest, van een succes kunnen we helaas niet spreken. Vele hebben geen melding ontvangen, ook wanneer het toestel wel compatibel was voor deze optie. Iets wat we zeker weten is dat geen enkele iPhone gebruiker de melding van NL-Alert heeft ontvangen.

Minister Opstelten is al enige tijd in overleg met Apple om hen over te halen om NL-alert ondersteunen, maar 'helaas' weigert Apple mee te werken. Helaas wordt er geen reden opgelegd waarom Apple deze functie nog niet wil ondersteunen. Een vreemde keuze van Apple want sinds iOS 6 heeft Apple voor de USA en sommige andere landen namelijk een ‘Goverment alarm’ geïntegreerd, net zo’n dienst als NL-Alert. Het is dus nog even afwachten en hopen dat er geen nationale ramp zal voorvallen tot die tijd.


Reacties


 • Ton

  9 maart 2013 om 20:31

  Laten we eerst maar de vraag stellen of veel mensen daadwerkelijk interesse hebben in zo’n functie.

 • Jorn

  9 maart 2013 om 20:44

  Vind je het gek. De website nederlandveilig.nl is niet eens in het Engels te bekijken.

 • Mike

  10 maart 2013 om 8:15

  Wat een bullshit… Vroeger ging gewoon het luchtalarm af bij een lokale ramp, maar gezien de testen op de eerste maandag is dat niet zo betrouwbaar… En daarom moeten we nu verplicht aan een NL-alert.
  Maak dan een fatsoenlijke app voor hen die het wel willen…

 • Pim

  10 maart 2013 om 10:03

  Is dit echt iFun??

 • Jan Vroomans Yazula

  15 maart 2013 om 8:04

  Er is 27 februari een app gelanceerd…. Yazula. Yazula is een locatie absed communicatie concept. Via onze app kan gebiedsgerichte informatie automatisch ontvangen worden en zou aanvullend kunnen werken op NL Alert als er een automatische koppeling tussen NL Alert en Yazula gerealiseerd zou worden. Zo’n koppeling hebben wij ook al gerealiseerd voor politie.nl. Automatisch worden politieberichten locatie based in Yazula geplaatst. Oplossing bestaat al, VenJ heeft echter geen interesse.

  Het draait op iOS en android zowel smartphone als tablets. Hebben minister Opstelten een gratis koppeling aangeboden.

Een reactie toevoegen:

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!