29 oktober 2014

iFunGeef je mac het uiterlijk van System 7 (Apple)

Bij iedere lancering van een nieuw besturingssysteem heb je tal van nieuwe features, de één is al wat nuttiger dan de andere. Maar deze leuke wijziging willen we jullie zeker niet onthouden.

Geef Yosemite het uiterlijk van 23 jaar terug, namelijk het Apple System 7 van het jaar 1991. Dit besturingssysteem werd behouden tot en met 1997 met het versienummer 7.6.1 Hoe je je computer omtovert tot System 7, leggen we stap voor stap uit.

Eerst en vooral gaan we het makkelijke werk doen:
Ga naar systeemvoorkeuren ▸ Algemeen en selecteer bij Weergave de Markeringskleur 'Antraciet'

system7 stap01

Ga nu naar Toegankelijkheid en klik op Beeldscherm, zorg ervoor dat Gebruik grijstinten, Differentieer zonder kleur, Verhoog contrast zijn aangevinkt

system7stap02

Optioneel: Ga nu naar Bureaublad en schermbeveiliging en kies voor de achtergrond effen grijs.

De laatste stap is iconen vervangen, dit kan je op 2 manieren doen.

Je kan het icon van één bepaalde map of bestand veranderen, dit doe je door het infovenster via een secundaire klik op het bestand ArchiefToon info. Je veranderd het icon dan door een .icons te slepen over de voorvertoning links bovenaan tot er een 'plusje' verschijnt (normaal groen, maar hier zal deze grijs zijn). Om dit ongedaan te maken, klik je in het infovenster dat icontje links boven aan aan en druk je op de backspace/delete-toets
system7 stap03

Om standaard iconen te veranderen ga je naar onderstaande pad in Finder via menubalk ▸ GaGa naar map...

/System/Library/CoreServices/CoreTypes.bundle/Contents/Resources/

Vervang hier bijvoorbeeld de TrashIcon.icns, FullTrashIcon.icns en GenericFolderIcon.icns.

Let op! Zorg er voor dat je de originele bestanden ergens bewaard hebt waarvan je zeker van bent dat je ze niet zult verwijderen en/of je zeker een reservekopie hebt genomen! zodat je ze later nog kunt terug zetten.

Als laatste herstart je de computer en klaar, je Mac is volledig omgetoverd naar de Apple System 7 look. Om verder het nog meer op System 7 te laten gelijken kan je nog het dock verbergen. En in Finder de knoppenbalk te verbergen: rechtermuisknop Verberg knopppenbalk.

system7stap04

De iconen van System 7 kan je hier downloaden.


Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!