18 maart 2015

Gerucht: Apple lanceert dit najaar online TV-dienst en Apple TV

2015 wordt het jaar van de Apple TV, tenminste als we de geruchten van The Wall Street Journal mogen geloven. Apple zou volgens deze geruchten op het WWDC 2015 een nieuwe TV-dienst met eigen content aankondigen, die dit najaar beschikbaar komt.

Voor zo’n $30 per maand heb je een abonnement op de TV-dienst en kun ongeveer 25 kanalen bekijken op al je Apple-apparaten. Zenders zoals FOX, ABC, CBS, enzovoorts hebben al toegezegd. De enige partner die moeilijk doet is NBC, naast zender ook de grootste kabelmaatschappij van Amerika. Deze zien momenteel een nieuwe online TV-dienst niet zitten.

Uiteraard zal deze dienst samen met een nieuwe Apple TV aangekondigd worden. De nieuwe Apple TV zal een eigen App Store bevatten zodat je ook 'TV gemist', spellen en overige content kunt raadplegen. Het lijkt allemaal zo lang te duren omdat er veel partijen zijn die akkoord moeten gaan met de plannen van Apple. Volgens de geruchten is de Apple TV zo goed als klaar en zijn de medewerkers de TV-dienst al intern aan het testen.

appletvtouch_2
Waarschijnlijk zal de TV-dienst eerst beschikbaar komen in Amerika en later in andere delen van de wereld. De kans is groot dat dit dan nog een aantal maanden/jaren gaat duren.

De huidige generatie is momenteel te koop voor slechts €79 (eerst €99), het is momenteel nog onduidelijk of dit toestel straks ook een App Store zal krijgen. De kans is groot dat je weer een nieuwe Apple TV moet kopen.


Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen: