24 februari 2016

iFunIndrukwekkende infographic over Steve Jobs

Steve jobs

Vandaag is Steve Jobs zijn verjaardag, als hij nog leefde werd hij 61 jaar. Mooie gelegenheid om even stil te staan bij de oprichter van Apple.

In onderstaande infographic zie je het leven van Steve Jobs voorbij komen, uiteraard het ontstaan van Apple en alles wat erbij komt kijken. Een indrukwekkende samenvatting van een fantastische man.

De film over Steve Jobs met Kate Winslet en Michael Fassbender is nu vooruit te bestellen in de iTunes Store en komt binnenkort beschikbaar voor aanschaf of huren.

Infographic over het leven van Steve Jobs

bron


Reacties


 • Stefan

  25 februari 2016 om 14:58

  Dan vraag ik me toch af waarom hij geen behandelingen wilde voor 9 maanden. Zou Apple er heel erg anders uit hebben gezien als hij nog leefde?

 • Wesley Fabry

  25 februari 2016 om 16:21

  We zullen dat nooit weten, waarschijnlijk wel. Maar uiteindelijk had Steve zijn idealen ook moeten links laten liggen en toch een beetje met de ‘hoop’ mee moeten gaan. Of misschien kwam ie er wel mee weg? Geen idee, maar eigenlijk zit het nu wel goed.

 • Joost

  26 februari 2016 om 4:19

  Gedreven zakenmannetje. En verder precies net zo’n stomme, eigenwijze zelfingenomen klootzak als zijn pasfoto doet vermoeden (zie bovenin). Een ziekelijke drammer (huilen, intimideren, liegen, alles om je zin te krijgen), door je eigen ouders verloochend worden en je dochter hetzelfde geintje flikken, voortdurend klagen dat iedereen zijn ideeën stal terwijl hij zelf niks anders deed, en alsmaar de waarheid verdraaien en verfraaien. 1984: toen was Microsoft al open systemen aan het bouwen, maar moest de grootste tiran en dictator die de zakenwereld ooit gekend heeft nog tot volle wasdom komen. “Bij Apple hebben we ons succes te danken aan een gouden regel: huur mensen in die slimmer zijn dan jezelf en luister dan heel goed naar ze.” En dan doodgaan aan een relatief geneeslijke vorm van kanker, omdat je het beter weet dan de tien beste oncologen van de wereld en denkt er met een sapje hier en daar wel vanaf te komen. Da’s zwarte ironie, maar deze man was behalve succesvol op zakelijk gebied een klootzak die je bijna zou toebijten: net goed, eikel. Met zijn gedweep dat ie zo’n goed mens was geworden van de LSD en van zijn guru. Nou heb ik toevallig ook wel eens wat over boeddhisme gelezen en ook wel eens LSD gebruikt en de dingen die ik ervan heb opgestoken staan diametraal tegenover alles waar Jobs voor staat: een afschuwelijke drang om te scoren, ten koste van alles en iedereen.

  Was getypt vanaf een Macbook Pro. Heerlijk apparaat is dat.

 • anja

  10 maart 2016 om 11:54

  Als je wist hoeveel klootzakken de wereld runnen op aarde zou je geen gebruik kunnen maken van al die mooie dingen die ze uiteindelijk vervaardigen Joost. Ze mogen klootzakken zij maar bereiken wel hun doel. Kijk maar naar de kerken (moskeeen) op welke manier ze zieltjes winnen, naar de grote bedrijven hoe ze mensen aan het werk zetten en ontslaan, naar de slavendrijvers van toen en nu. Het is nog steeds een mannen wereld als je kijkt naar de besprekingen over de immigranten, EU bestuur. Ik vraag me af of we net zoveel zouden bereiken wanneer de vrouwen aan de macht stonden. Hoe dan ook, de producten die werden neergezet door Apple toen Steve Jobs nog leefde waren vele malen meer inventief dan wat er nu iedere keer opnieuw wordt neergezet. De uitvindingen zijn niet meer zoals ze waren met het potentaat Steve Jobs.

Een reactie toevoegen:

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!