24 februari 2016

iFunSkype Qik: Microsoft’s antwoord op Snapchat (update)

Update: Helaas Microsoft heeft besloten om Skype Qik niet meer verder te ontwikkelen en de app te verwijderen. Vanaf 24 maart 2016 is de app niet meer te gebruiken, daarentegen kun je deze variant van communicatie gebruiken in de Skype app zelf. Klik hier voor meer informatie.

Een nieuwe App van Microsoft is Skype Qik, een antwoord op snapchat. Qik is een variant van skype dat tevens ook van Microsoft is. De app heeft de functie korte videoberichten te versturen naar vrienden, dit kan naar een enkele persoon of in groep. Ook kan je tot 12 korte video's vooraf opnemen om zeer snel te kunnen antwoorden.

Dankzij de automatisch verwijder functie worden berichten na 2 weken automatisch verwijderd om opslagruimte te besparen. Vanzelfsprekend kun je ze handmatig bewaren op je iDevice.

skype QIK

Het is niet de eerste app van Microsoft die dit soort functies bevatte, hiervoor bestond een gelijknamige app Qik. Maar daar is een half jaar geleden de stekker uitgehaald, nadat het niet zo'n groot succes bleek te zijn. Nu probeert Microsoft het opnieuw en vooral de Skype-fans zullen blij zijn.

Het grappigste van het hele verhaal moet nog komen, Qik Flicks is momenteel alleen beschikbaar voor de iPhone en Android en dus nog niet op de WindowsPhone, vreemd he?


Helaas! De bovenstaande app is helaas niet meer beschikbaar in de App Store

Origineel artikel van 21/10/14, geupdate op 24/02/16 i.v.m. nieuwe ontwikkelingen


Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!