4 augustus 2017

iFuniPad Pro vergeleken met de 24 jaar oude Apple Newton

Apple newton

In 2010 heeft Apple de iPad geïntroduceerd, de eerste tablet van Apple of is dat niet helemaal juist? Vierentwintig jaar geleden heeft Apple namelijk al een soort van tablet uitgebracht, genaamd de Apple Newton. Dit is een soort zakcomputer die wel erg veel gelijkenissen heeft met een tablet van nu.

Het gadget had een eigen besturingssysteem, Newton OS, en had zelfs een Pencil waarmee je het scherm kon bedienen. Het YouTube-kanaal EverythingApplePro heeft zo'n Newton uit 1993 in handen gekregen en verlijkt deze nu met de nieuwste 10,5-inch iPad Pro. Een gigantisch verschil, maar wel erg bijzonder om te zien.

apple newton ipad pro

Apple Newton vergeleken met nieuwste iPad Pro

De Apple Newton had een vooruitstrevende techniek: handschriftherkenning. Voor dit apparaat bestond er geen App Store, maar kon je wel via de aanwezige kaartlezer losse software gebruiken die je apart diende aan te schaffen. Het apparaat ziet er een beetje lomp uit en werkte ook niet naar behoren. Na de terug keer van Steve Jobs bij Apple werd daarom de verkoop van dit apparaat gestaakt. In onderstaande video kun je de bijzondere vergelijken bekijken.Gerelateerde tips:


Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!