2 augustus 2017

iFuniPhone 8 op basis van officiële tekeningen in beeld gebracht

iphone 8 render

De afgelopen maanden heb je hier op onze website een hoop iPhone 8 (ook wel iPhone Edition genoemd) voorbij zien komen. Allemaal laten ze een groter en randloos scherm zien, vernieuwde camera, het verdwijnen van de thuisknop en het integreren van Touch ID in het scherm. Al deze concepten en prototypen waren gebaseerd op geruchten en enkele vage tekening.

Forbes brengt daar nu verandering in en heeft enkele nieuwe renders gemaakt op basis van officiële technische (CAD) tekeningen. Deze concepttekeningen geven een goed en realistisch beeld weer van wat we kunnen verwachten. De technische tekeningen zouden afkomstig zijn uit de Aziatische leveranciersketen van Apple.

iphone 8 render

iPhone 8 op basis van officiële tekeningen

De kans is groot dat dit de iPhone 8 is, het concept op basis van de tekeningen tonen een iPhone met een groot scherm en een kleine balk bovenin die verschillende statussen kan weergeven zoals batterijniveau, mobiele bereik, etc. In deze balk bevindt zich ook de 3D Facetime camera voor mogelijk gezichtsherkenning en AR-functies. Daarnaast is door Apple zelf het design van de iPhone 8 uitgelekt en komt dit nagenoeg overeen met onderstaand concept.

iphone 8 render

De aan/uit-knop is volgens deze schetsen aanzienlijk groter geworden, waarom is niet duidelijk, maar Apple heeft een patent ingediend waarin ze een vingerafdrukscanner verwerken in de aan/uit-knop (meer info).

Het scherm is 5,8-inch groot en heeft aan de zijkant een schermrand van 4 mm breed. Hierdoor wordt de iPhone 8 niet veel groter dan de huidige iPhone 7 (4,7-inch). Doordat er een rand bestaat, en geen gebogen scherm zoals de Samsung Galaxy S8, blijft het mogelijk om een case rondom je iPhone te doen. Dit concept is afkomstig van Forbes, maar werd aangeleverd door onafhankelijke blogger en niet door het blad zelf.

iphone 8 render

Beschikbaar in september

De nieuwe generatie iPhone kunnen we in september verwachten, volgens de laatste geruchten zou Apple een iPhone 7s, iPhone 7s Plus en een iPhone 8 (iPhone Edition) uitbrengen. De iPhone 8 wordt dan een luxere uitvoering van de bestaande iPhone. Meer info over de nieuwe iPhones lees je hier.

Lees ook: Is dit de nieuwe iPhone 8? Dummy gelekt.

iphone 8 render


Reacties


 • Ralph

  2 augustus 2017 om 17:20

  Jammer begint op een Samsung te lijken. Apple kom eens met een “vernieuwer” dit kon je onder Steve Jobs zo goed! Apple – Chinese markt iPhone al met ca. 10% ingestort door Huawei en consorten.

 • Wesley Fabry

  3 augustus 2017 om 9:55

  @Ralph die mening deel ik niet. Ondertussen weten we vrijwel zeker dat dit het design van de nieuwe iPhone wordt. Geen afgerond scherm waardoor de gelijkenissen met Samsung al minder zijn. Ook zou de iPhone 8 inoverende functies gaan krijgen die andere (nog) niet hebben. Daarnaast heeft de iPhone al die jaren nagenoeg hetzelfde uiterlijk behouden, dat is goed. Een iPhone is immers een iPhone, wordt door iedereen herkend. Apple weet goed het design zo aan te passen dat het compleet vernieuwd wordt in een vertrouwd jasje. Daarbij moet je niet vergeten dat de concurrentie (bewust) smartphones maken die lijken op de iPhone.

 • Ralph

  5 augustus 2017 om 11:25

  @Wesley ik kan het gedeeltelijk met je eens zijn. Ik weet dat veel mensen juist gaan voor de operationele betrouwbaarheid van Apple apparatuur in het algemeen. De iPhone is een chique smartphone althans dat was hij vooral bij de introductie nu in veel mindere mate. Optimale software en veiligheid daar staat de iPhone nu voor het design vind ik teveel van hetzelfde en idd Aplle heeft veel “followers” die meeliften op hun succes. Daarom een nieuw innoverend design zou mij wel aanspreken en daarin zijn ze goed, blijven ze ook wel herkenbaar en hebben ze eerder gedaan. Het Philips – Sony effect gaat anders optreden denk aan de cd-rom destijds. Apple alle research en ontwikkeling en de ander gaat er op den duur met de credits vandoor ik noemde Huawei en consorten.

 • John

  5 augustus 2017 om 16:56

  Ik begrijp je helemaal. Maar hoe innoverent kun je nog zijn op smart phone gebied. De rek is er wel uit. De concurrentie heeft hard achter Apple aangelopen. En zo bijzonder vindt ik die andere merken nou ook niet. Daarnaast vindt ik Android echt een vervelend en saai systeem. iOS 11 is een heerlijke opfris buurt voor de iPhone en vooral voor de iPad. En daar kan Android niet eens in de buurt komen ( persoonlijke mening hè ) dus ik denk dat de koek een beetje op is in de smart phone wereld.

 • Ralph

  6 augustus 2017 om 10:51

  @John. Mee eens de rek is eruit en de koek is op in smartphone land. Apple moet nu alleen nog maar zorgen dat zijn software ver vooruit blijft op die van Android IOS 11 helpt daarbij. Ook een langer werkende batterij is van wezenlijk belang daarmee kunnen ze de concurrentie voor blijven. (lijkt wel de auto-industrie) Ik blijf erbij het “nieuwe design” valt me tegen teveel lijkend op de vorige modellen en followers op enkele details na, jammer. De iPhone blijft echter wel mijn favoriet.

 • Jeffrey

  6 augustus 2017 om 23:20

  Nieuw voor de iPhone 9.
  Tip voor Apple:
  Wat dacht je voor een 3D scherm weergave als eerste smartphone ter wereld??
  Ben benieuwd wat Apple USA met deze tip gaat doen!
  Heeft Apple toch weer de primeur nietwaar??
  En dan graag een combinatie met Netflix 3D in de USA.
  En uiteraard een Micro HDMI bus aansluiting zodat de IPhone 9 3D aansluitbaar is op 3D Tv. HDMI aansluiting.
  Dus Apple, IPhone 9 3D, ontwikkelen en produceren in 2018

Een reactie toevoegen:

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!