31 juli 2017

iFuniPhone 8 design uitgelekt in HomePod software

iPhone 8 gelekt design

Eind dit jaar kunnen we de HomePod van Apple verwachten in een beperkt aantal landen. Bij ons komt de slimme speaker pas begin volgend jaar beschikbaar. Eind vorige week heeft Apple de software voor de HomePod beschikbaar gesteld. Ontwikkelaar Steve Troughton-Smith is onmiddellijk in de software gedoken en heeft enkele opvallende ontdekkingen gedaan.

Niet alleen verteld de software meer geheimen over de HomePod zelf, maar lekt deze ook het design van de nog uit te brengen iPhone 8. In de archiefbestanden is namelijk de rendering van een iPhone terug te vinden. Deze toont nagenoeg een randloos scherm en ondertussen een typerend design voor de FaceTime camera en speaker.

iPhone 8 design grotendeels gelekt

Uit eerdere geruchten en feiten weten we dat de iPhone 8 een 5,8 inch scherm zal krijgen, maar de iPhone zelf wordt nauwelijks groter. Dit komt omdat de iPhone straks een vrijwel randloos scherm zal krijgen. Dit is nu bevestigd door de HomePod software, hierin is een rendering van een iPhone terug te vinden die een groter scherm toont. Apple gebruikt vaak renderingen van apparaten om een categorie aan te duiden of functie, het is dus vrijwel zeker dat het hier om de nieuwe iPhone gaat.

iPhone 8 design

Daarnaast weet de software nog iets opmerkelijks te verklappen: 'Face ID', maar voorlopig heeft dit nog de naam Pearl ID. In de code van de software wordt gesproken over een infrarood gezichtsherkenning. Deze wordt herkend via BiometricKit wat op dit moment alleen Touch ID ondersteund. Een direct bewijs is het niet, maar de kans is groot dat je de iPhone 8 kunt ontgrendelen met je gezicht. Om de HomePod in te stellen heb je een Apple apparaat nodig, wellicht duidt deze verwijzing op een bevestigingsmethode tijdens het installatieproces.


Meer details bekend over HomePod

Ook over de HomePod zijn er meer details dankzij de software. Zo weet Steve te melden dat er voorlopig geen ondersteuning inzit voor apps van derden. Bovenop de speaker wordt met lichteffecten aangegeven of Siri in gebruik is. Uit de software is af te leiden dat via deze verlichting Apple in de toekomst symbolen kan laten zien met behulp van de ledlampjes in de behuizing. Daarnaast ontdekte Steve nog enkele andere zaken zoals de ondersteuningen voor een aantal toegankelijkheidsfuncties waaronder VoiceOver.

De speaker komt pas in December beschikbaar in Amerika, Verenigd Koninkrijk en Australië. De overige landen zijn pas begin 2018 aan de beurt. Meer over de HomePod lees je hier terug.

Lees ook: Video toont realistische iPhone 8 dummy

Bron: 9to5mac


Reacties


  • William

    31 juli 2017 om 8:58

    “Per Ongeluk” Typische marketing strategie van Apple om het steeds een beetje op te hypen… Werkt nog steeds…

Een reactie toevoegen:

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!