27 juli 2017

iFunEinde voor de iPod Nano en iPod Shuffle (video’s)

iPod nano Apple

Vandaag heeft Apple definitief afscheidgenomen van een historisch tijdperk, de iPod is er niet meer. Apple heeft besloten de iPod Nano en iPod shuffle uit het assortiment te halen. De iPod Touch is nog wel beschikbaar en is voorzien van een kleine update.

In 2015 kregen de iPods voor het laatst een kleine update, het design en model werd in 2012 compleet vernieuwd. Het afscheid zat eraan te komen, Apple concentreert zich steeds meer op Apple Music waarbij je muziek kunt streamen naar al je apparaten, de iPod nano en shuffle hadden geen Apple Music ondersteuning. Daarnaast werd de iPod waarschijnlijk nauwelijks nog verkocht omdat de iPhone, iPad en Apple Watch het afspelen van muziek hebben overgenomen.

iPod nano

iPod Touch blijft te koop

Na het afscheid van de iPod Shuffle en Nano heeft Apple de iPod Touch voorzien van een kleine update. Het gaat slechts om het wijzigen van de opslagruimte. Zo krijg je standaard 32GB voor €229 en 128GB voor €339, voorheen was dat 16GB en 64GB. Klik hier voor meer informatie. Apple verkoopt de iPod Nano en iPod Shuffle niet meer, maar wel wordt de voorraad opgemaakt in electronica winkels zoals MediaMarkt en Coolblue.

Apple schreef geschiedenis met de iPod

De iPod was destijds een vooruitstrevend product en heeft ervoor gezorgd dat Apple wereldwijd bekend werd. Iedereen wilden destijds een iPod hebben, de naam werd zelfs zo algemeen dat iedereen dacht dat een simpele mp3-speler een iPod was. Iets wat de iPad nu ook heeft, iedere tablet wordt al snel in de volksmond een iPad genoemd.

Samen met de iPod werd de iTunes Music Store geïntroduceerd, een nieuwe manier voor artiesten om hun content aan te bieden. Veel artiesten hebben hun succes te danken aan de iPod en iTunes Store. De eerste iPod met scrollwiel werd in 2001 uitgebracht. In 2007 werd deze geupdate en kreeg deze de naam iPod Classic, een exemplaar die veel Apple gebruikers zullen herkennen. Het einde van iPod Classic vond al plaats in 2014. Hieronder kun je de introductie van de eerste iPod (2001), iPod mini (2004), iPod Nano (2005) en iPod Shuffle (2005) bekijken.

iPod Mini

iPod Nano

iPod Shuffle

Lees ook: Apple Music abonnement aanpassen naar individueel, gezin of student


Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!