7 augustus 2017

iFunDrie voorbeelden hoe het iPhone 8 scherm gebruikt kan worden

Vorige week zijn een aantal interessant feiten over de toekomstige iPhone opgedoken. Zo is het iPhone 8 design uitgelekt aan de hand van de HomePod software. In deze bestanden van deze firmware was een rendering van de iPhone terug te vinden die het grotere scherm en nagenoeg randloze design bevestigden.

De iPhone zal een typerend scherm krijgen met een uitsnede aan de bovenkant waarin zich de speaker, dubbele FaceTime camera en omgevingssensor bevindt. Aan beide kanten van de inkeping vind je nog een gedeelte van het scherm terug. Hierin wordt naar alle waarschijnlijkheid de statusbalk weergegeven. Maar er zijn nog meerdere manieren hoe Apple deze uitsnede vorm kan geven met behulp van het scherm.

Drie voorbeelden hoe Apple het iPhone 8 scherm kan benutten

Met de nieuwe feiten en gegevens heeft Max Rudberg drie concepten gemaakt die de verschillende mogelijkheden laten zien. Zo kan Apple het volledige iPhone 8 scherm gebruiken, maar er ook voor kiezen om permanent zwarte balken te gebruiken. Volgens de laatste geruchten zou de iPhone 8 alleen in het zwart beschikbaar komen, dat verklaard waarom er alleen over zwarte balken wordt gesproken.

Update: Ondertussen zijn er foto's opgedoken die een koperen en zilveren iPhone 8 tonen. Of de voorkant dan wit wordt is momenteel onbekend.

1: Het volledige scherm wordt benut
Apple kan ervoor kiezen om het volledige 5,8-inch scherm te vullen met content. Zo kan links en rechts van de uitsnede items worden weergegeven. De kleur van dit schermgedeelte is afhankelijk van je achtergrond of app, maar kan ook voor andere doeleinde gebruikt worden naargelang de functionaliteit van de app.

iPhone 8 met uitsnede scherm

2: Inkeping wordt verborgen met zwarte balk
Misschien wordt de uitsnede wel permanent verborgen door een zwarte balk, hierin wordt dan altijd de status van je iPhone weergegeven zoals het batterijniveau, tijd en signaalsterkte. Op dit moment kan de statusbalk in sommige apps, vooral games, verborgen worden. Door deze nieuwe manier kan de statusbalk altijd zichtbaar zijn en valt de inkeping minder op omdat deze gedeelte van het scherm altijd zwart is.

iPhone 8 scherm met permanent statusbalk

3: Traditioneel iPhone scherm met extra functiebalk
De nieuwe iPhone zal geen fysieke thuisknop meer krijgen, deze zit geïntegreerd in het scherm. Daarom kan de volledige onderkant van het scherm benut worden om content weer te geven. Onderaan vind je de virtuele thuisknop terug en daarnaast kunnen er allerlei functies worden weergeven. Dit kan prima worden weergeven zonder extra balk. Echter kan Apple er ook voor kiezen om zoals bij de uitsnede bovenaan permanent onderaan een zwarte balk te tonen met de thuisknop en extra functies. Alleen lijkt ons dat vrij onwaarschijnlijk, hierdoor zou te veel schermruimte verloren gaan.

klassiek iPhone 8 scherm

De kans is groot dat Apple voor optie twee gaat kiezen. De inkeping wordt standaard weggewerkt met een zwarte balk die permanent bovenaan het scherm actief is. Hierdoor valt de inkeping minder op en krijg je toch extra schermruimte. Op dit moment bent je namelijk al een paar millimeter kwijt vanwege de statusbalk.

Lees ook: iPhone 8 op basis van officiële tekeningen in beeld gebrachtGerelateerde tips:


Reacties


 • Nick Seamore

  8 augustus 2017 om 9:41

  Ik ga voor optie 1. Tenminste dat hoop ik want die vind ik het mooist. Alleen nog even een plekje zien te vinden waar de tijd vermeld gaat worden wat ik in alle versies mis.

 • Alexandros

  9 augustus 2017 om 12:25

  Hoe komt men toch bij de naam ‘ iPhone 8’?
  Deze zal gewoon de ‘iPhone 7s’ genoemd worden en krijgt slechts minimale verbeteringen mee t.o.v. de huidge iPhone 7. Dit omdat Samsung ook kleine verbeteringen doorvoert. Apple houdt ook graag haar ‘kruit droog’,

 • Nick Seamore

  9 augustus 2017 om 16:24

  Nee er komt een 7s en een 8 of 10 of Pro of whatever. De 7s zal alleen intern gewijzigd worden net als met de 5s is gedaan.

 • Wesley Fabry

  10 augustus 2017 om 8:46

  Wat Apple precies gaat doen is natuurlijk niet bekend, maar een compleet nieuwe iPhone is zeker. Het ‘internet’ heeft deze voor gemak iPhone 8 genoemd, maar er gaan ook geruchten dat deze de naam ‘iPhone Edition’ gaat krijgen. Binnen een maand is alles duidelijk 👍

  Lees ook: Dit najaar mogelijk 3 nieuwe iPhones https://www.appletips.nl/ifun/iphone-edition-concept-maart/

Een reactie toevoegen:

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!