3 augustus 2016

Download de nieuwe appletips.nl app! DOWNLOAD GRATIS

iFunVolgens Apple heb je geen computer nodig

ipad pro icoon

Apple vraagt zich in een nieuwe reclamevideo af of je nog wel een computer nodig hebt? Waarom zou je nog een Mac of PC hebben als je een iPad Pro hebt?

Sinds de lancering van de iPad Pro 12,9" legt Apple de nadruk op het feit dat de iPad gezien kan worden als een vervanging voor je computer. Vooral de laptop kan, volgens Apple, prim vervangen worden door een iPad Pro. De onlangs uitgebrachte reclamevideo bevestigd dit alleen maar.

iPad Pro kan perfect de computer vervangen

De reclame kun je hieronder bekijken. Hierin worden de voordelen en gelijkenissen van de iPad Pro uit de doeken gedaan ten opzichte van een computer. Denk hierbij aan de Smart Keyboard of Apple Pencil

Apple wil met de video vooral de zakelijke markt overhalen om over te schakelen naar een iPad Pro. Samen met de reclamevideo heeft Apple ook een speciale pagina gelanceerd waar de voordelen van de iPad Pro als computer worden uitgelegd. Klik hier om deze pagina te bekijken.

De iPad Pro kan zeker worden gezien als vervanging van een Mac of PC. Echter is dit meer voor huis-tuin-en-keuken gebruik. Of Apple echt de zakelijke markt kan overtuigen om over te schakelen naar een iPad is nog maar de vraag.

Lees ook: De eerste indruk en review van de iPad Pro 12.9"Reacties


 • escom1993

  3 augustus 2016 om 16:46

  Helemaal niet akkoord zoals een ipad nu is. Probeer maar eens handig te werken zonder een finderstructuur of voldoende mogelijkheden om externe toestellen aan te sluiten. Alles per wi-fi soms ? Ik houd me tenminste bij een echte computer.

 • Tim

  3 augustus 2016 om 19:03

  Vervanger van laptop… Ja!

  Na een jaar terug laptop gekocht te hebben. Greep ik steeds naar de ipad inp, van de laptop!

  Maar een desktop neen, geef mij maar een i5 4670K en een goed scherm dan kan ik tenminste nog eens power toepassingen gebruiken!

  Mvg

 • Chris Laarman

  4 augustus 2016 om 10:21

  Niet iedere tablet computer kan alle taken van een notebook of desktop overnemen. Dat verschilt per gebruiker.
  Ikzelf ben zowat vergroeid met een iPad Air 2. Maar ik hoop ooit toe te komen aan de dingen waarvoor ik computers met Core i7 heb. Of mijn Surface Pro 3 met Core i5.

  Inderdaad, de opslagstructuur die iOS je oplegt is hinderlijk – maar die geldt slechts voor het ding zelf, niet voor de cloud. En ik neem aan, dat de invoering van AFS tevens het einde van deze hinder inluidt.

  Inderdaad, het bedraad aansluiten van randapparatuur is geen sterk punt van iOS. Het blijkt echter “open” genoeg voor sommige hardware-makers.

  Een tablet biedt ook voordelen boven bijvoorbeeld een notebook. Ik noem steevast het gemak van het draaien van het scherm (ik heb veel documenten in A4 staand) en de aanwezigheid van slechts de invoerhulpmiddelen die je op zeker ogenblik wenst (bijvoorbeeld een schrijfmachine- of piano-toetsenbord, op het scherm of aangesloten). En desgewenst koop je een model met ondersteuning voor mobiel Internet en dan ook GPS. Deze iPad kan bij wijze van spreken zelf al bijna fietsen.

  Onderschat het gemak van dat draaien van het scherm niet! Ik heb de grote iPad Pro met Create toetsenbord. Prachtig, maar het in- en uitschuiven is lastig. “Dus” ervaar ik die als een notebook, en gebruik ik die nauwelijks.

 • StefanH

  4 augustus 2016 om 11:30

  Als Apple OS X op nou eens op de iPad Pro zou laten draaien zou hij écht een PC-vervanger zijn. iOS is nog niet voorzien van alle ‘pro apps’ die draaien op PCs

 • Aad & Tonny Kruys

  5 augustus 2016 om 20:23

  Mac, iPad en iPhone, ik heb ze alle drie, op mijn mac werk ik heel prettig met fotoprogrammas die verder gaan dan Foto’s op de iPad. Wij hebben drie iPads en twee iPhone’s maar ik wil mijn Mac niet kwijt.

 • Guus

  6 augustus 2016 om 10:34

  geklets Apple,
  was van plan mijn iPad pro mee te nemen naar een shoot in buitenland ipv mijn mbp, ff geprobeerd hoe de workflow eruit zou zien. nou….. wat een amateur appjes, foto’s niet te gebruiken. nadat je de beelden erin hebt gezet, kun je niks, behalve albums maken. als je ze later naar de huis mac komt, dan bestaan die mappen [albums] helemaal niet, iPad geeft zelf anders bestandsnummers. wat een kinder app op een pro!
  Apple, maak eerst een Finder structuur en praat dan over pro!

 • joost

  9 september 2016 om 0:59

  nooit van z’n leven want (onder meer) geen ethernet en geen cd/dvd speler

Een reactie toevoegen:

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!