30 oktober 2016

iFunDe iPhone 7 is 13% goedkoper in het Verenigd Koninkrijk

iPhone 7 uk case

Op 23 juni koos de bevolking van het Verenigd Koninkrijk voor de Brexit, vertrek uit de Europese Unie. Als gevolg van het vertrek zakte de pond op maandag 11 oktober 2016 onder de €1,10 voor het eerst sinds maart 2010, het laagste punt in zesenhalf jaar. Dit was voor Actiecode.nl de perfecte reden om te kijken welke voordelen dit op kan leveren voor de Nederlandse consument.

iPhone 7

De prijs van de iPhone 7 (32GB) is in het Verenigd Koninkrijk nu £599, als we dat tegen de huidige wisselkoers afzetten komt dit neer op een prijs van €670. Gezien de huidige prijs van de iPhone in Nederland - €769 – dit betekent dat je €99 of 13% goedkoper uit bent in het VK.

De €99 kan je inzetten om naar Londen te vliegen en daar de iPhone aan te schaffen, en dan heb je een iPhone + Citytrip voor dezelfde prijs als waarvoor je de iPhone in nederand zelf koopt. Zo lang het VK nog onderdeel is van de EU betaal je namelijk geen invoerbelastingen.

iphone7-infographic

Ondanks dat Apple de prijs van de iPhone in September voor het VK al met £100, heeft opgeschroefd vanwege de wisselkoers is het nog steeds voordelig om in bijvoorbeeld Londen te gaan shoppen door de zwakke pond. Voor Italianen en Noren is het m.b.t. de iPhone het interessants om te gaan shoppen in het VK, zij besparen respectievelijk €128 en €154 op de aanschaf ten op zichte van de lokale prijzen.

Het prijzencircus is natuurlijk niet alleen van toepassing op de Apple producten. De release van de nieuwe Google Pixel telefoon op 20 oktober voor £599 komt neer op €670. In Duitsland wordt de initiële releaseprijs €759 ook hier scheelt het dus al weer 12% op de lokale retailprijs. Tech fans zouden bijna moeten overwegen om dus naar het VK te vliegen en hier van te profiteren.

iPhone 7 variaties

Haute couture

Ook liefhebbers van exclusieve mode en luxeproducten kunnen mee profiteren van de pro Brexit stemmers. De huidige prijzen van bijvoorbeeld Manola Blahnik Hangisi – de iconische schoenen van de tv serie Sex and the City – kosten op het moment een schamele £680 (€761) in het VK. In Nederland zijn ze te koop voor €760, wederom bijna honderd euro voordeel.

Tiffany‘s

Last but not least: liefdeskoppels. Ook voor hen kan de Brexit positieve financiele effecten hebben. Koop je nu op de P.C. hoofdstraat een verlovingsring van Tiffanys (1 karaat diamond princess cut) dan betaal je €10.700, ga je daarvoor naar Old Bond Street in Londen dan kost het je slechts €9066. Dan kan de ruim €1500 die je bespaart direct naar een verlengde honeymoon!

Het achterlaten van commentaar is niet (meer) mogelijk.