18 oktober 2016

iFunApple onthult waarschijnlijk nieuwe MacBook Pro op 27 oktober

MacBook Pro met OLED-balk

Het is al 18 oktober en nog steeds is het onduidelijk of er wel nieuwe Macs worden aangekondigd dit jaar. Gelukkig is er hoop, vooral MacBook Pro gebruikers kunnen hun borst natmaken. Eerder deze week kwam al naar buiten dat nog eind deze maand de nieuwe Macs worden uitgeleverd.

Het zou hier gaan om een compleet nieuwe MacBook Pro en een geupdate versie van de MacBook Air. Betrouwbare bronnen melden aan Recode dat Apple op 27 oktober de nieuwe Macs presenteert in een speciaal event in Cupertino.

Update: Apple kondigt speciaal event aan

Apple onthult mogelijk nieuwe MacBook Pro op 27 oktober

De nieuwe MacBook Pro krijgt een speciale OLED-balk (Function Row). De functietoetsen bovenin het toetsenbord zullen door deze balk worden vervangen. Al eerder is de behuizing van de nieuwe MacBook uitgelekt, hierin was duidelijk een uitsparing te zien voor een eventuele balk. Ook zou de nieuwe MacBook Pro een Touch ID bevatten, maar ook USB-C, Thunderbolt 3.0 en meer.

MacBook Pro met OLED-balk

Kleine update voor MacBook Air

De MacBook Air zal vooral op basis van prestaties worden verbeterd en zou de 11-inch variant gaan verdwijnen. Verder zal de MacBook Air één of meerdere USB-C aansluitingen krijgen, verwacht geen Retina-scherm. Tot slot worden misschien ook de prestaties van de iMac en Mac Mini aangepast, maar dat is voorlopig nog onduidelijk.

Aankondiging speciaal Mac-event

Waarschijnlijk zal Apple woensdag- of donderdagavond de uitnodigingen voor het speciale Mac-event versturen naar de pers. Dan weten we zeker of we 27 oktober moeten aankruisen in onze agenda's.

Lees ook: MacBook concept toont de mogelijkheden van een OLED-balk


Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!