6 april 2017

iFuniPhone 8: Augmented reality wordt belangrijk onderdeel

iPhone 8 concept randloos

We horen al een tijdje veel geruchten over de plannen van Apple met betrekking tot augmented reality (AR). Zo zou Apple een team van honderden medewerkers op het AR-project hebben gezet, ook heeft Tim Cook al meerdere uitspraken gedaan over deze technologie.

Dat Apple iets van plan is met AR is vrijwel zeker en we kunnen de eerste toepassingen verwachten in de iPhone 8 die later dit jaar beschikbaar komt. Bloomberg weet te melden dat het AR-team bestaat uit verschillende mensen die bijvoorbeeld ook gewerkt hebben aan de HoloLens en de Oculus Rift, maar ook gespecialiseerd zijn in digitale effecten voor bijvoorbeeld Hollywood-films.

iPhone 8 wordt eerste augmented reality product

Het team zou werken aan verschillende AR-producten, denk hierbij aan een bril die je kunt verbinden met je iPhone waarmee je vervolgens speciale content kunt bekijken. Alleen moeten we de bril nog niet direct verwachten, de iPhone 8 zou het eerste product zijn die deze techniek gaat bevatten. De bril komt pas later beschikbaar.

Augmented reality iPhone-8

Met de iPhone 7 heeft Apple al de eerste stap gezet naar dual-lens camera, waarschijnlijk gaat de iPhone 8 een 3D dual-lens-camera bevatten voor augmented-reality-toepassingen. Eén van die functies waar het AR-team mee bezig is, is de mogelijkheid om een foto te maken die je vervolgens in zijn geheel kunt aanpassen. Denk hierbij aan de diepte of objecten die je achteraf kunt wijzigen. Ook zou je personen/objecten kunnen uitsnijden en deze vervolgens in een andere foto kunt plakken. Het toevoegen van virtuele effecten en objecten wordt waarschijnlijk ook mogelijk.

Daarnaast kan augmented reality ook toegepast gaan worden in de Kaarten app. Tijdens een route wordt volgens de geruchten de camera geactiveerd en daarover heen wordt de route-informatie gelegd. De camera herkent dan tijdens de route de gebouwen die je onderweg tegenkomt en geeft je extra informatie.

3D front-camera voor gezichtherkenning

Het Taiwanese bedrijf 'Himax Technologies' gaat volgens eigenzeggen 3D camera’s maken voor de iPhone 8. De frontcamera bevat een module die in drie dimensies kan kijken, hierdoor kan gezichtsherkenning plaatsvinden om bijvoorbeeld de iPhone mee te ontgrendelen.

Wat Apple allemaal voor ons in petto heeft weten we pas officieel dit najaar, tot die tijd moeten we het doen met geruchten en uitgelekte informatie.


Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!