12 april 2017

iFunDankzij Google’s AutoDraw kan nu iedereen tekenen

Vanaf nu kan iedereen dankzij een mooi staaltje kunstmatige intelligentie tekenen als een tekenaar. Google heeft namelijk een nieuwe dienst 'AutoDraw' gelanceerd waarbij aan de hand van een door jou gemaakte tekening wordt geraden wat je precies bedoelde.

De door Google ontwikkelde kunstmatige intelligentie zal je tekening analyseren en maakt er vervolgens een perfecte tekening van. Autodraw is geen applicatie maar een zogenaamde web-app waardoor die perfect werkt in alle moderne browsers. Op de iPhone en iPad werkt de web-app het beste omdat je gebruik kunt maken van het touchscherm, via een trackpad of muis is het iets lastiger, maar zeker te doen.

AutoDraw uitproberen

Open in een webbrowser autodraw.com, hierna kun je direct aan de gang. Teken een bepaald object met behulp van de 'magic pen' en automatisch zal AutoDraw opzoek gaan naar een bijbehorende geoptimaliseerde tekening. De suggesties verschijnen boven in de balk, tik/klik hierop en je zelfgemaakte tekening wordt direct vervangen.

Daarnaast heb je ook de mogelijkheid om de tekening extra te pimpen met tekst, kleuren en achtergronden. Wanneer je tevreden kun je via Menu ▸ Download de tekening bewaren. In het geval van een iPhone of iPad kan dat natuurlijk in je fotoblibliotheek.

De snelheid waarmee jezelf gemaakt tekening wordt herkent door de kunstmatige intelligentie is verbazingwekkend. Wederom een zeer leuke en unieke Google dienst die zeker het uitproberen waard is.

autodraw google nieuw

AutoDraw als webapp bewaren

Wanneer je gebruiktmaakt van een iPhone of iPad dan kun je de web-app ook op je beginscherm (springboard) plaatsen, hierdoor kun je AutoDraw gebruiken in volledige schermweergave en zonder steeds Safari te openen.

• Open autodraw.com
• Tik op het deel-icoon (vierkant met pijl omhoog)
• Selecteer de optie 'Zet op beginscherm'
• Klik hierna op 'Voeg toe' rechtsboven in het scherm

AutoDraw is nu beschikbaar via een icoon op je beginscherm, vanzelfsprekend kun je deze naar een gewenste locatie verplaatsen. Klik hier voor meer informatie over het bewaren van websites op het beginscherm.

Demo video

Bekijk ook de demonstratie video van Google voor extra inspiratie.


Reacties


 • Loek

  14 april 2017 om 11:09

  Heb google draw gebruikt maar krijg het niet voor elkaar om op mijn iPhone of iPad iets op te slaan. Op mijn iMac lukt het wel om de bestanden in downloads op te slaan maar met IOS dus niet. Heb ik een instelling verkeerd staan?

 • Wesley Fabry

  14 april 2017 om 11:11

  @Loek dat is niet zo heel moeilijk, tik op het menu (drie horizontale strepen) en kies voor download. Daarna leg je jouw vinger op het scherm tot ‘Bewaar afbeelding’ tevoorschijn komt. Tik hierop om de tekening te bewaren.

 • Loek

  14 april 2017 om 11:48

  Helaas is dat bij mij niet het geval. Als ik, na op download te hebben geklikt, mijn vinger op de afbeelding leg, komt er geen blijvend boxje om aan te klikken. Er komt er wel een maar er staat niets in en verdwijnt zodra ik mijn vinger van het scherm haal.

 • Loek

  14 april 2017 om 11:58

  Ben er achter wat het probleem is. Zojuist autodraw in safari en chrome opgestart en dan werkt het wel. Het gebruik middels het deelicoon is dus het probleem. Dan krijg ik dus de bovengenoemde situatie

Een reactie toevoegen:

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!