17 april 2017

iFunVergelijking: Samsung Galaxy S8+ en iPhone 7 Plus (video)

Gisteren heeft Samsung de Galaxy S8 en S8+ voorgesteld aan het grote publiek. De nieuwe smartphone is erg 'futuristisch' en wordt vanaf 24 april geleverd. Na het debacle van de Note 7 moest Samsung wel met een spectaculaire telefoon komen, en dat hebben ze gedaan. De Galaxy S8 heeft een compleet nieuw design t.o.v. de vorige telefoon.

Opvallend is dat de nieuwe S8 alles heeft wat momenteel de geruchten zijn voor de nieuwe iPhone 8. Denk hierbij aan een groter scherm zonder dat de smartphone groter wordt, thuisknop in het scherm en gezichtsherkenning. Samsung is alleszins klaar voor de toekomst en Apple moet aan de bak. De iPhone moet eind dit jaar wel een nieuw design gaan krijgen, anders zal Samsung met de eer gaan lopen.

Samsung Galaxy S8+ vergeleken met de iPhone 7 Plus

Op gebied van hardware is er duidelijk een verschil te zien, dit was natuurlijk altijd al het geval tussen Samsung en Apple. Echter is het verschil nu groter geworden, Samsung claimt de smartphone van de toekomst te hebben ontworpen. Het verdwijnen van de behuizing is daar zeker een goed voorbeeld van, maar het blijft een rechthoekig toestel met een scherm. Opvallend is dat de vingerafdrukscanner op de achterkant van het toestel zit, dit is iets waar Apple waarschijnlijk nooit voor zou kiezen. Apple is druk bezig met de thuisknop en Touch ID te verwerken in het scherm, misschien dat we daarom pas eind dit jaar een compleet nieuwe iPhone zien.

Samsung Galaxy S8 vs iPhone 7

We weten allemaal dat de iPhone 7 2GB RAM en de iPhone 7 Plus 3GB werkgeheugen heeft, beide toestellen draaien op de A10 Fusion-chip. De nieuwe Galaxy S8 is uitgerust met 4GB RAM werkgeheugen en een 10nm octa-core processor. Dat klinkt indrukwekkend, maar of het dat ook is moet nog blijken. Tot op heden is Apple de beste in het perfect afstemmen van soft- en hardware. Dit omdat Apple zelf iOS ontwikkeld, Samsung moet het doen met Android.

Opvallend is dat Samsung de camera niet heeft voorzien van een update en dus niet heeft gekozen voor een Dual-lens camera. In onderstaande video kun je een vergelijking zien tussen de twee smartphones. Alle verschillen en gelijkenissen komen aan bod.

Toch onder de indruk

De Samsung Galaxy S8+ voelt als een voorproefje op de iPhone die we later dit jaar kunnen verwachten. We zijn benieuwd hoe Apple deze concurrentie gaat inhalen. Het lijkt nu al snel dat Apple achter de feiten loopt, maar als we de Apple Watch als voorbeeld nemen is het soms goed om net even te wachten en alles uitstekend op elkaar af te stemmen.

We zijn wel onder de indruk over de nieuwe mogelijkheden van de Galaxy S8, een mooi voorbeeld hiervan is Bixby. De Siri-concurrent van Samsung die we eigenlijk in de iPhone willen hebben. Siri is leuk, maar soms ook erg onhandig. Bixby is meer gericht op de functies van de telefoon zelf en wat er op het scherm wordt getoond. Ook kun je vragen typen en direct in de resultaten zoeken zonder de interface te verlaten. Daarnaast kan Bixby de omgeving, voorwerpen, gebouwen, etc. herkennen via de camera en zo extra informatie geven.

Klik hier voor meer informatie over de Samsung Galaxy S8 en S8+

Bekijk ook: Snelheidstest tussen Samsung Galaxy S8+ en iPhone 7 Plus


Reacties


 • WGACA

  31 maart 2017 om 10:18

  De Apple Watch als voorbeeld dat het hoed is om even te wachten? Alsjeblieft zeg. Dat ding kwam als halfbakken product op de markt en is nooit zo goed gewirden als bijvoorbeeld de Gear S2 en S3. Daarnaast is Apple puur afhankelijk van bedrijven als Samsung die Apple van de techniek kunnen voorzien om überhaupt een randloos scherm te introduceren.

 • Jan Willem

  2 april 2017 om 20:04

  Tja, qua design wint die S8 op alle fronten. Android is inmiddels ook bij de tijd en wij van WC-eend adviseren WC-eend (heb zelf een S6Plus).

 • Hans

  18 april 2017 om 1:55

  Het zal altijd wel een ‘strijd’ blijven tussen de wél en niet Apple adepts, maar bovenstaande bijdragen slaan wat mij betreft de plank opnieuw mis. Los van het toestel is hetgeen waar echt het grote verschil in zit, het besturingssysteem. ‘Android is inmiddels ook bij de tijd’…..#veelzeggend

Een reactie toevoegen:

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!