3 juni 2016

iFunHoe lang overleeft de iPhone SE en iPhone 6s onder water?

iPhone SE en iPhone 6s waterbestendig?

De iPhone 6s en iPhone SE zijn helaas niet waterbestendig, toch heeft Apple volgens iFixit de toestellen beschermd tegen water. Binnenin is namelijk een siliconenlaag aanwezig om de iPhone te beschermen tegen de eerste spatten water.

Toch kun je de iPhones niet zomaar in water leggen want het scherm, accu en de meeste poorten zijn minder goed beschermt en kunnen schade oplopen. Toch weerhield dit Zach Straley niet om de iPhones aan een test te onderwerpen.

Is de iPhone SE waterbestendig?

Zach legt een iPhone SE, iPhone 6s en iPhone 5s in bak met water en laat deze hier een uur in liggen. In de onderstaande video kun je de resultaten van de test bekijken. We kunnen alvast verklappen dat de iPhone SE en 6s nog naar behoren functioneren na de test, maar hoe goed zie je in de video.

Lees ook: iPhone SE: Buig-, vuur- en krastest


Reacties


 • Luc

  3 juni 2016 om 15:08

  Het zou fijn zijn als apple de iphone se die ik 5 weken geleden bestelde eens eindelijk zou leveren…ipv dat de verkoper (media markt) mij aan het lijntje houdt maar wel netjes de centen opstreek!!

 • Philip

  3 juni 2016 om 23:23

  Mijn suggestie : bestel die dingen online bij Apple. Geen gezever, en altijd goede communicatie en snelle levering

 • William

  4 juni 2016 om 12:11

  Inderdaad, dergelijke Apple producten koop je bij Apple zelf of bv bij Switch en niet bij Mediamarkt. Als er iets mis is met de levering / toestel dan loop je bij MM tegen een muur aan want niemand weet er van iets .. als je bij een echte retailer gaat dan heb je die problemen niet.

  Bij Apple Store (online) weet je perfect wat de leveringstermijn is, staat mooi vermeld en ze wijken er zelden vanaf .. is het niet zo dat je je SE5 in MM met een abonnement hebt gekocht? tja, dat is geen prioriteit bij het leveren ….

 • Jerry

  4 juni 2016 om 22:52

  Pssssssst bij Wehkamp hebben ze nog een paar SE 64GB liggen… daar heb ik de mijne 2 weken geleden gekocht, gewoon de volgende dag geleverd :))) lol….

 • Thiemmo

  7 juni 2016 om 0:46

  Ik ga dit maar niet testen :-)

Een reactie toevoegen: