2 juni 2016

iFunSiri 2.0 en mogelijke uitbreiding met een speciale Siri-speaker

Siri icon voor iOS 9

De laatste tijd zijn er ontzettend veel geruchten over Siri, zo kunnen we waarschijnlijk tijdens het WWDC Siri 2.0 verwachten en zal Apple misschien later dit jaar een eigen Siri-speaker aankondigen voor thuis.

Siri 2.0 zal zelflerend worden, in iOS 9 is dit min of meer al het geval met behulp van de pro-actieve Siri. Echter is dit erg beperkt en gaat Apple dit uitbreiden. Omdat concurrenten als Google hun zelflerende assistent in de cloud is dit privacy gevoeliger. Apple zal een privacyvriendelijke variant op de markt brengen waarbij de assistent op het toestel zelf alle gegevens verwerkt en leert.

Siri 2.0 zal ook kunnen worden gebruikt door ontwikkelaars, de SDK-kit met API's zal naar alle waarschijnlijkheid tijdens het WWDC binnen twee weken worden aangekondigd. De 2.0 versie zal worden geïntegreerd in iOS 10 en omdat Siri waarschijnlijk ook naar OS X komt zal dit ook in de opvolger van El Capitan worden toegepast.

Siri golven voor siri 2.0 en meer

Siri-speaker voor thuis

Het is ontzettend handig om Siri voor verschillende doeleinden thuis te gebruiken, denk hierbij aan HomeKit. Apple is daarom ook aan het onderzoeken om net zoals Amazon (Echo) en Google (Home) een eigen speaker op de markt te brengen. Beide apparaten zijn een verlengstuk van een persoonlijke assistent voor in huis.

De speaker kun je gebruiken voor verschillende zaken zoals het afspelen van muziek (van streamingdiensten) of als Airplay-speaker, maar kan ook berichten voorlezen en versturen, lampen in of uitschakelen, apparaten besturen, het weerbericht, verkeer of nieuws opvragen, etc. In principe kan de speaker alles wat Siri op dit moment al kan, echter kan dit gebruikt worden zonder tussenkomst van een iPhone of iPad.

Om een indruk te krijgen hoe de Siri-speaker kan werken is het interessant om de introductievideo van Google Home te bekijken, deze geeft je onmiddellijk een indruk wat de mogelijkheden zijn.

Siri-speaker krijgt camera met gezichtsherkenning

Volgens de geruchten krijgt de speaker een camera met gezichtsherkenning, hierdoor kan de speaker onmiddellijk zien wie zich in de buurt van de de speaker bevindt zodat de persoonlijk instellingen kunnen worden geactiveerd. Waarschijnlijk kun je de speaker dan ook gelijk als beveiligingscamera gebruiken zoals de Withings Home.

Als Apple besluit het product op de markt te brengen dan kunnen we de Siri-speaker eind 2016 - begin 2017 verwachten. Momenteel gaat het om een gerucht dat Apple dit aan het onderzoeken is. Waarschijnlijk kunnen we dit product verwachten zodat Apple mee kan doen met de concurrentie. Toch kan zomaar zijn dat Apple besluit dit product niet uit te brengen. Siri 2.0 staat wel vast en wordt waarschijnlijk op 13 juni voorgesteld.

Lees ook: Siri op de Mac en ontgrendelen met Touch ID vanaf OS X 10.12


Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen: